Rektör Çomakli, ÜAK Toplantisina Katildi

Rektör Çomakli, ÜAK Toplantisina Katildi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in baskanliginda gerçeklesen 258. Üniversitelerarasi Kurul Toplantisina katildi.

Baskent Ankara’da düzenlenen toplantida ayrica Üniversitelerarasi Kurulu (ÜAK) Dönem Baskani Prof. Dr. Veysel Eren ile üniversite rektörleri ile akademisyenler yer aldi. ÜAK’in çalismalari, doçentlik süreçleri, yapilacak olan mevzuat degisikliklerinin gerekçeleri hakkinda bilgi verilmesiyle baslayan toplanti, gündem maddelerinin görüsülmesi, yapilmasi planlanan çalismalarin ele alinmasi ve gelecek dönemin planlanmasi ile devam etti.

Yüksekögretim Kanununun 11. maddesi uyarinca üniversiteler üstü bir akademik organ olarak kurulan Üniversitelerarasi Kurulunun 258. toplasinda; üniversiteler arasinda akademik açidan koordinasyonun saglanmasi, üniversitelerin ögretim üyesi ihtiyacina yönelik tedbirlerin alinmasi, üniversiteleri ilgilendiren kanun ve tüzük tasarilarinin ve yönetmeliklerin hazirlanmasi gibi konular degerlendirilirken doçentlik, doçentlik basvuru sonuçlari, Etik ve Denklik Komisyonu raporlari ve Yüksekögretim Kurulunun (YÖK) incelenmesini talep ettigi hususlar üzerine çesitli görüsmeler gerçeklestirildi.



Rektör Çomakli: “Toplumsal Sorumlulugumuzu Yerine Getirme Konusunda Kararliyiz”

Ülkemizdeki üniversiteler arasindaki is birligi, bilgi paylasimi ve akademik gelisimi tesvik etmek amaciyla Yüksekögretim Kurulu tarafindan düzenlenen toplantinin oldukça verimli geçtigini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, konuya iliskin su açiklamalarda bulundu: “Bilindigi üzere üniversitelerin önemli misyonu bilim, egitim ve toplumsal hizmet alanlarinda ilerlemektir. Atatürk Üniversitesi olarak bu alanlarda ilerlemek için kararli bir sekilde çalisiyoruz. Ögrencilerimize kaliteli egitim sunma, arastirma faaliyetlerini destekleme ve toplumsal sorumlulugumuzu yerine getirme konusunda kararliyiz. YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’in toplantida dile getirdigi konu basliklarina yönelik çalismalarimizi yogunlastirmis bulunmaktayiz.”

Yüksekögretim Kurulu çatisi altinda ülkenin âli menfaatleri için gayret göstermeye devam ettiklerini belirten Rektör Çomakli: “Yapilan bu çalismalar neticesinde elde ettigimiz birliktelik ruhu ve ülkemize karsi sorumlulugumuzu yerine getirmis olma duygusu bizi motive ediyor ve daha da ileriye gitmek için bize güç veriyor. Inaniyoruz ki, birlikte çalisarak ülkemizi bilim dünyasinda daha da söz sahibi konuma tasiyacagiz. Bu vesileyle, 258’incisi gerçeklestirilen Üniversitelerarasi Kurul Toplantisinda alinan kararlarin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini diliyor, toplantinin gerçeklestirilmesinde emegi geçen basta YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK üyelerimize ve katilan, destek veren tüm üniversitelerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Toplanti; gündemdeki konular görüsülerek belirlenen maddeler hakkinda kurul üyelerinin görüs ve önerilerinin ele alinmasiyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile