Rektör Coşkun, Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri İle Bir Araya Geldi

Rektör Coşkun, Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri İle Bir Araya Geldi

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Mühendislik fakültesi akademisyenleri ile bir araya geldi.

Yeni başlayan Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ile tanışan Rektör Coşkun onların isteklerini ve beklentilerini dinledi.
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmeye Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un yanı sıra rektör yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Gavgalı ve akademisyenler katıldı.

Mühendislik Fakültesi akademisyenlerine Bayburt Üniversitesi ile ilgili yeni bilgiler aktaran Rektör Coşkun, üniversitenin öğretim üyesi sayısının 33’ten 77’ye yükseldiğini kısa zamanda öğretim sayısının 100’ü aşacağını kaydetti.

Bayburt Üniversitesinin kendine yetmeye başladığına işaret eden Rektör Coşkun, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Mühendislik Fakültesinde Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji bölümlerinin açılacağını kaydetti.

Mühendislik Fakültesinden özellikle SCI ve SSCI kapsamında taranan dergilerde yayınlanan makaleler beklediklerine dikkati çeken Rektör Coşkun, bilimsel çalışmaların üniversitenin başarı sırasını yükseğe çıkaracağının önemi üzerinde durdu.

PERSONELİMİZDEN VE ÖĞRENCİLERİMİZDEN ÜNİVERSİTEMİZİ AZAMİ ORANDA BENİMSEMELERİNİ İSTİYORUZ
Üniversitenin öğrenci profilinden de bahseden Rektör Coşkun,"Yabancı uyruklu öğrencilerimizin sayısı artmaya başladı.

14 farklı ülkeden 61 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Uluslararası öğrenciler bizim yetişmemiz ve farklı kültürleri tanımamız açısından önemli. Diğer yandan kaliteyi artırmak adına başarılı öğrencilerimizi üniversitemizde değerlendirmeliyiz. Personelimizden ve öğrencilerimizden üniversitemizi azami oranda benimsemelerini istiyoruz. Akademisyenlerimizden kendilerinin Bayburt’a ait hissetmelerini, Bayburt’ta yaşamalarını, öğrencilerimizin istedikleri zaman akademisyenlerimize ulaşmalarını istiyoruz "dedi.

TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN MERKEZ ARAŞTIRMA LABORATUVARLARINA REFERANS TEŞKİL EDECEK BİR LABORATUVARIMIZ VAR
Rektör Coşkun," Bundan sonra Bayburt Üniversitesi tamamıyla rektörlükten yürütülen bir üniversite olmayacak. Akademisyenlerin katılım ücretleri ve bazı küçük bakım ve onarım işlerini fakültelerimize devrettik. Biz hızdan yanayız. Bürokratik engeller noktasında dile getirilen her türlü hususu aşmak için gayret sarf etmeye her zaman hazırız. Yenilikler noktasında Türkiye’de yapılan nadir Merkezi Araştırma Laboratuvarımız 2-3 ay sonra hizmete girecek. Önce cihaz aldık ondan sonra bu cihazlara göre laboratuvarımızın nasıl bir mekâna ihtiyacı olduğunu belirledik. Bu da bir ilk. Laboratuvarımız Türkiye’deki bütün merkez araştırma laboratuvarlarına referans teşkil edecek bir laboratuvarımız var. Ülkemizin en modern laboratuvarlarından birisi olarak hizmet verecek." diye konuştu.

Üniversitenin geleceğinin projelere bağlı olduğunu vurgulayan Rektör Coşkun KUDAKA, AB, BAP, TÜBİTAK gibi projelerin yazımı noktasında 25 Şubatta bir günlük proje yazma eğitim verileceğini 3 ay sonra ise proje hazırlama noktasında kapsamlı bir eğitim sunulacağını açıkladı.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜMÜZ BAYBURT ESNAFINA REHBERLİK EDEBİLİR
Gıda Mühendisliği bölümünün Bayburt için önemli bir bölüm olduğunun altını çizen Rektör Coşkun,"Gıda Mühendisliği bölümü biraz daha uygulamaya yönelik olarak Bayburt’ta yetişen Bayburt ile ilgili ürünleri pazarlama açısından Bayburt esnafına, Bayburtlulara veya kendimize rehberlik edebilir. Gıda Mühendisliğinden bu şekilde özel bir talebimiz var. Bölüm akademisyenleri olarak Bayburt’a ne yapabileceğinizi düşünün. Bayburt balı ile ilgili, un ile ilgili bir şeyler yapabilirsiniz. Veya en son yankı uyandıran ekşi hamur gibi projeler yapmanızı istiyoruz. Genç akademisyenlerimizin bu tür projelere kafa yormasını bekliyoruz. Biz bir şeyler üretip onu pazarlamalıyız. Sayımız az diyebilirsiniz ama 'göç yolda dizilir (düzelir)'. Bir yerden başlamanız lazım. Bizden istekte de bulundular. İTÜ gibi başka üniversitelerle işbirliği yapabilirsiniz. İçimize kapanarak bir şeyler yapmak zor. Bu tür yankı uyandıracak, insanlığa hizmet edecek projeler yapmasını Gıda Mühendisliğinden bekliyoruz. "ifadelerini kullandı.

Makine, inşaat ve gıda mühendisliği akademisyenleriyle ayrı ayrı bir araya gelen Rektör Coşkun, akademisyenlerin bilimsel çalışmaları hakkında bilgi aldı ve bu tür akademik sohbet buluşmalarının süreceğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile