Rektör Erdal, EADTU Genel Kurul Toplantisina Katildi

Rektör Erdal, EADTU Genel Kurul Toplantisina Katildi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, The Open University (Ingiltere), FernUniversitt in Hagen (Almanya), basta olmak üzere 27 üyeye sahip, açik ve uzaktan ögrenme alaninin en etkili uluslararasi örgütlerinden biri olan Avrupa Uzaktan Ögretim Üniversiteleri Birligi’nin (EADTU) yillik genel kurul, yönetim kurulu ve rektörler toplantisina katildi.

Brüksel’de bir araya gelen EADTU üyeleri, geçtigimiz yil Anadolu Üniversitesinin ev sahipliginde düzenlenen ve yogun katilimla gerçeklesen The Innovating Higher Education Conference (I-HE2023)’in çiktilari basta olmak üzere yönetim süreçleri, EADTU’nun mevcut ve gelecekteki projeleri, EADTU’nun iç ve dis iletisimi gibi basliklar altinda ortak çalismalar gerçeklestirdi. Toplantinin sonunda I-HE2024 Konferansi ve EADTU-EU Zirvesi hakkinda fikir alisverisi gerçeklestirildi.



Rektör Erdal: “Egitim alaninda degerler üretmeye ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye devam edecegiz”

2022 yilinda EADTU Danisma Kurulu üyeligine seçilen ve halen görevini sürdüren Rektör Erdal, toplantilarin ardindan yaptigi degerlendirmede su ifadelere yer verdi:

“Bugün, EADTU genel kurul toplantisinin yani sira yönetim kurulu ve rektörler toplantisini gerçeklestirdik. EADTU, açik ve uzatan ögrenme alaninin Avrupa merkezli en güçlü birligi konumunda. Basta The Open University (Ingiltere), FernUniversitt in Hagen (Almanya), UniDistance Suisse (Isviçre), Open Universiteit (Hollanda), Universidad Nacional de Educacion a Distancia (Ispanya), Universita Telemetica Internazionale (Italya), Fédération Interuniversitaire de L’enseignement Distance (Fransa), Universite TELUQ (Kanada) olmak üzere bir çok üniversitenin rektörleriyle bir araya geldik; hem EADTU kapsaminda hem de söz konusu üniversitelerle ikili is birliklerimiz kapsaminda verimli görüsmeler gerçeklestirdik. Öte yandan geçtigimiz yil Üniversitemizin ev sahipliginde, Istanbul’da Avrupa Uzaktan Ögretim Birligi’nin yillik konferansini gerçeklestirdik. Bugün genel kurulda I-HE2023’ün çok basarili ve verimli gerçeklestigini bir kez daha isitmek, çok olumlu geri dönüsler almak mutluluk verici. Güzel bir toplantiyi geride biraktik. Anadolu Üniversitesi, ‘Yasam boyu ögrenme odakli bir dünya üniversitesi olmak’ vizyonu ile 1982 yilinda açik ve uzaktan egitim hizmetini Türkiye’de baslatan üniversite oldu. Zaman içinde bu hizmetini basta Bati Avrupa olmak üzere Türkiye disinda yasamakta olan Türk topluluklari için de genisleterek bugün 4 kitada 46 ülkede bir ‘global kampüs’ haline geldi. Bir mega üniversite olarak bu tip organizasyonlarin karar alma süreçlerinde bulunmak, kurumsal olarak iliskileri güçlendirmek ve gelistirmek son derece önemli. Uluslararasilasma vizyonumuzun bir parçasi olarak dünyanin her yerinde önemli ortaklar bulmaya, degerler üretmeye ve elbette ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye devam edecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile