Rektör Gavgali, Ermenek'te Akademik Kurul Toplantisina Katildi

Rektör Gavgali, Ermenek'te Akademik Kurul Toplantisina Katildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Ermenek’te akademik kurul toplantisina katilarak bir dizi temasta bulundu.

Rektör Gavgali ilk olarak Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen akademik kurul toplantisina katildi.

2023-2024 egitim ögretim dönemi öncesinde gerçeklestirilen akademik kurul toplantisinda akademisyenlerle bir araya gelen Gavgali, yüksekokul bünyesinde gerçeklestirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgiler aldi. Prof. Dr. Mehmet Gavgali toplanti sonrasi yüksekokul bünyesinde görev yapan akademisyenlere akademik tesvik basari belgelerini takdim ederek çalismalarinda kolayliklar diledi.

Kurul toplantisinin ardindan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Güneyyurt Belediye Baskani Ahmet Ari’yi ziyaret etti. Rektör Gavgali, Baskan Ari’dan ilçede yürütülen çalismalar hakkinda bilgi alarak, Ermenek Meslek Yüksekokuluna verdigi desteklerden dolayi tesekkür etti. Baskan Ari da ziyaretten duydugu memnuniyeti belirterek nazik ziyaretleri için Rektör Gavgali’ya tesekkür etti.

“Rektör Gavgali “Ermenek dünyanin önemli turizm merkezlerindendir”

Rektör Gavgali, Ermenek ziyaretleri çerçevesinde Ermenek Yukari Çaglar Köyü’nün kuzeyindeki Hisarkaya ya da Sultan Tahti olarak isimlendirilen yamaçlarda yer alan Sbide Antik Kenti, dünyanin üç büyük magarasindan biri olan Maraspoli Magarasi, Karamanogullari için önemli bir kale olan Ermenek Firan Kalesi ve Santral Park’i da ziyaret ederek tarihi yapilar hakkinda yetkililerden detayli bilgi aldi. Ermenek ilçesinin tarihi ve kültürü ile dünyada önemli bir yere sahip oldugunu ifade eden Rektör Gavgali, “Ermenek ilçemiz, sahip oldugu cografi yapisi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanin önemli turizm bölgelerindendir. Ilçede bulunan Maraspolis Magarasi dünyanin üç büyük magarasindan biridir. Magaranin ne kadar uzun oldugu hala gizemini korumaktadir. Bu önemli magara içerisinde bulunan yeralti nehrinden ilçenin içme suyu ihtiyaci karsilanmaktadir. Ermenek ilçemizin bir baska tarihi öneme sahip olan degeri Firan Kalesi’dir. Karamanogullari Beyligi’nin önemli bir kalesi olan Firan Kalesi Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’ isimli kitabinda da yer almaktadir. Sbide Antik Kenti’nde ise kazi çalismalari halen devam etmektedir. Zengin su kaynaklarina sahip olan kentte, ikili ve üçlü lahitlerin yer aldigi mezar odalari, aslan kabartmali kaya lahitleri, kentin dogusunda yer alan üç nefli bazilikal planli kilise ile vaftizhane kentte karsilasilan önemli mimari yapilardir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile