Rektör Gökbel, Tiger Woods İle Bir Araya Geldi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Turkish Airlines World Golf Turnuvası'da dünyanın en ünlü golfçüsü Tiger Woods ile Antalya'da bir araya geldi.

Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvalar için Türkiye'ye gelen Justin Rose ve Tiger Woods'u izleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, günün sonunda sporcularla tanışıp bir süre sohbet etti.

Rektör Gökbel, her iki sporcuyu da Konya'ya davet etti. Konya'nın özellikle son yıllarda her alanla hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, ''Gerek kültürel gerekse sportif alanda şehrimiz, yakaladığı ivmeyi hızla yukarılara taşımalı. Konya'daki üniversite sayısının artması da bu yükselişe olumlu katkı sağlayabilir'' dedi.

Dünyada ve Türkiye'nin bazı illerinde son yıllarda golf turizminin yükselişte olduğunu de belirten Gökbel, ''Konya fiziki alan itibariyle golf sporuna uygun bir yapıya sahip. Bu konuda Konya neden adım öne çıkmasın- Konya'da bir golf sahası ve bu tür uluslar arası turnuvaların yapılabileceği tesis yapılabilir. Konya gerek fiziki şartları gerekse potansiyeli itibariyle bunu sağlayabilecek bir şehir'' dedi.

Rektör Gökbel, alternatif turizm çeşitlemelerine önem verilmesi gerektiğini belirterek, golf turizminin de bu kapsamda ele alınabileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvaları Rektör Prof. Dr. Gökbel ve Ali Akkanat'ın yanı sıra ünlü iş adamları Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da izledi.

Yayıncı: Murat Aslan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile