Rektör Gündoğan'ın Öğrenci Buluşmaları

Rektör Gündoğan'ın Öğrenci Buluşmaları

Açık ve uzaktan öğretimde dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarından birisi olan Anadolu Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, göreve geldiği günden beri öğrencileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, son olarak Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan öğrencilerle aynı sofrada buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, Türk İslam kültüründen örnekler vererek yabancı ülkelerden gelen öğrencileri tanımlarken “yabancı” yerine “misafir” sözcüğünü tercih ettiğini aktardı. Prof. Dr. Gündoğan, “Türk İslam kültüründe misafirin ayrı bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz de bir hadisinde, ‘Üç kişinin duası geri çevrilmez. Bunlar, mazlumlar, anne baba ve misafir duası’ der. Bu nedenle misafirin bizim kültürümüzdeki yeri çok ayrıdır” dedi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRKİYE İLE ÜLKELERİ ARASINDA ELÇİ GÖREVİ GÖRECEK”

Prof. Dr. Naci Gündoğan, konuşmasının devamında misafir öğrencilerin eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine döndükleri zaman, Türkiye ile kendi ülkeleri arasında adeta bir elçi görevi göreceklerini söyledi ve Anadolu Üniversitesi’nin gelecek dönemlerde ‘Erasmus +’ programlarıyla daha fazla öğrenci kabul edeceğini de ifade etti.

“YEMEKHANELERİMİZDEN GÜNDE ORTALAMA 24 BİN KİŞİ YARARLANIYOR”

Kahvaltı sonrasında Afrika, Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa gibi çeşitli coğrafyalardan gelen öğrencilerin masalarını ayrı ayrı ziyaret edip onlarla sohbet eden Prof. Dr. Gündoğan, bir öğrencinin yemekhanede uzun kuyruklar oluştuğunu ve buna yönelik çözüm bulunması isteğine karşı, “Yemekhanelerimizden günde ortalama 24 bin kişi yararlanıyor. Bu yoğunluk tabi ki var olan yapı içerisinde bazı organizasyon güçlükleri meydana getiriyor. Bu durumdan en çok rahatsızlık duyan benim. İnşallah bir kaç aya kadar bu sorununuzu çözüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE SABAH KAHVALTISI DA VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Gündoğan, yapımına yaklaşık 6 ay önce başlanan öğrenci yemekhanesinin önümüzdeki yıl bahar aylarında hizmete gireceğini, şu an 970 kişilik oturma kapasitesi bulunan Yunus Emre Kampüsü öğrenci yemekhanesine ilave olarak bin 200 kişilik yeni kapasite oluşturulacağını da kaydederek, şöyle devam etti:

“Yani artık yaklaşık 2 bin 200 öğrencimiz aynı anda yemek yiyebilecek. Hiçbir öğrencimiz sıra beklemeyecek. Yemek fiyatımızı da imkânlarımızı zorlayarak da olsa bu yıl da aynı düzeyde tutmayı sürdüreceğiz. Hatta yeni yemekhaneyle birlikte öğrencilerimize sabah kahvaltısı da vermeye başlayacağız.”

Kahvaltıya katılan öğrencilerle yakından ilgilenen Prof. Dr. Naci Gündoğan, ilerleyen zamanlarda da farklı buluşma etkinlikleri yapılabileceğini sözlerine ekleyerek, öğrenciler için mutlu, huzurlu ve başarılı bir eğitim hayatı diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile