Rektör Karabulut Türkiye Kamboçya Is Forumu'na Katildi

Rektör Karabulut Türkiye Kamboçya Is Forumu'na Katildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, forumda yaptigi konusmada, “Gelisen teknolojilere ayak uyduran, donanimli gençler yetistiriyoruz” dedi.

Sanayiciler Is Kadinlari ve Is Adamlari Konfederasyonu (SANKON) Genel Baskani Ferudun Cevahiroglu, Kamboçya Ankara Kraliyet Büyükelçisi Meas Kim Heng organizasyonlari ile düzenlenen ve Kamboçya Ankara Kraliyet Büyükelçiligi is birligi ile Kamboçya Kralligi Ticaret Odasi ve Sivil toplum kuruluslarinin katkilari ile her iki ülkenin ticaret, sanayi ve egitim alanlarina katki sunmak üzere online gerçeklestirilen is forumuna MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da katildi.

Kamboçya’ya birçok tekstil ürününün ihraç edildigi belirtilen forumda, Türkiye’den fabrika ve üretim konusunda da destekler talep edildi. Forumda, Türkiye’nin Avrupa’ya ihracati konusunda hem Kamboçya için hem Türkiye için basarili olunabilmesi için spesifik çalismalar yapilmasi gerektigi ele alindi ve bu konuda degerlendirmelerde bulunuldu.

Is forumunda birçok sektör bir arada ele alinarak Kamboçya ve Türkiye arasinda ithalat ve ihracat konulari degerlendirildi.

“Her türlü uluslararasi is birligi için haziriz”

Tarim, sanayi, turizm, tekstil, insaat, enerji teknolojileri ve bilgi teknolojilerinin ele alindigi online düzenlenen forumda konusan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, egitim sektörünün uluslararasi ticaret açisindan önemine vurgu yaparak, "Ögrencilerine uluslararasi standartlarda egitim, arastirma ve uygulama imkâni sunan Malatya Turgut Özal Üniversitemiz gerek uygulama gerekse de akademik anlamda gerçeklestirdigi projeler ile sanayi is birligine her türlü destegi sunmaya hazirdir. Malatya’mizin 8 ilçesinde 9 meslek yüksekokulumuz ile tekstil, tarim, sanayi alaninda is birligine katki sunabiliriz. Uluslararasi ögrenci degisim programlarimiz ile de erasmus gibi hem kültür hem de egitim alaninda is birligi yapabiliriz” dedi.



“Donanimli gençler yetistiriyoruz”

Uluslararasi arenada Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin ismini duyurma ve ülkeye katki sunma hedeflerini anlatan Karabulut, egitim sektörünün ticaret, sanayi, ithalat ve ihracat alanlarinda önemine degindi ve ARGE ve ÜRGE çalismalari kapsaminda üretiminin gerçeklestirildigi ürünler hakkinda bilgiler verdi.

Gelisen teknolojilere ayak uydurabilecek, donanimli gençler yetistirme hedefinde olduklarini belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Kayisi ve Kayisi Ürünleri Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezimiz bünyesinde üretimini gerçeklestirdigimiz ayni zamanda ARGE projesi olan Aci Kayisi Çekirdegi Ekstresi, kayisi çekirdegi yagi, kayisi çekirdegi kahvesi gibi ürünlerimiz, Covid -19 dolayisiyla saglik sektörüne katki sunmak adina ürettigimiz el dezenfektani gibi ürünlerimizi ihraç etme konusunda da gerekli katki ve destegi sunabiliriz. Biz birbirimizi iyi tanirsak neler üretebiliyor, neler satabiliyoruz buna bakarsak is birliklerini arttirabiliriz. Bu anlamda gerçeklestirilen bu is forumunu önemsiyoruz ve katki sunan herkese tesekkürlerimi ifade etmek istiyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile