Rektör Kirisik Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Rektör Kirisik Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Karabük’te faaliyet gösteren firmalarin yöneticileri ve is insanlariyla düzenlenen istisare toplantisinda bir araya geldi.

Toplantida, Karabük Üniversitesinin akademik ve arastirma faaliyetleri ile sanayi sektörünün ihtiyaçlari arasindaki uyumu artirmak için yapilabilecek ortak çalismalar ele alindi.

Toplantida konusan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, üniversite sanayi is birligi ve fikir alisverisinin önemine deginerek, “Üniversiteyle sanayi is birligini baslatacak, karsilikli iliskilerimizi gelistirecek düzenli toplantilar araciligiyla hem sorunlarimizi dogru bir sekilde tespit edecek hem de üniversite olarak size nasil katkilar sunabiliriz, ne tür destekler saglayabiliriz, birlikte ne tür projeler yapabiliriz, ihtiyaçlariniza nasil cevap verebiliriz konusunda bir iletisim zemini olusturmak istiyoruz. Karabük, is sektöründe önemli bir konumda ve önemli bir degeri ifade ediyor. Is sektöründe belirli bir noktaya ulasmis ve biz bunu daha da gelistirmek istiyoruz. Dünya da is sektörünün nasil gelistigine baktigimizda üniversite öncülügü ve rehberliginde bir gelisme ve ilerleme kaydedildigini görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin bilim alani siralamasindaki yükselisine dikkat çeken Kirisik, “Türkiye’de üniversite sayisinin artmasiyla birlikte bilim insani ve akademisyen sayisinda da büyük bir artis gerçeklesti. Türkiye bilimsel anlamda 47. siradan 17. siraya yükseldi. Türkiye’nin dünya biliminde ilk 10 sirada yer aldigini söyleyebiliriz. Bizim de üniversite sanayi is birligini her alanda saglayacak sekilde bilimin önderligi ve rehberliginde ilerlememiz gerekiyor. Bu toplantimizda buna bir baslangiç olsun. Sizinle düzenli ve saglikli iletisim kanali açalim. Sizin sorunlarinizi, ihtiyaçlarinizi tam olarak tespit edelim ve bu sorunlarin çözümünü üniversitemizde birlikte gerçeklestirelim diye bir platform olusturmak istedik ve bu amaçla sizleri davet ettik. Size destek olacak üniversitemizde çok büyük bir kapasite var. Biz bu kapasiteyi sizin hizmetinize sunmak istiyoruz. Sizinle çalismak istiyoruz. Belki de Türkiye’de ilk defa üniversite rehberliginde bilimsel üretim anlayisini 21. yüzyilda hep birlikte gerçeklestirmek istiyoruz” seklinde konustu.

Karabük Üniversitesinin is dünyasina önemli katkilar sunacagini belirten Rektör Kirisik, “Biz sizlerin problemlerini, Karabük Üniversitesindeki ögrencilere yüksek lisans, doktora tezi, ödevi, makalesi, projesi olarak verip, bu projelerde, bu çalismalarla sizlerin problemlerinin çözülmesini saglayabiliriz. Ögrenciler bütün emegiyle, bütün akademik personelden aldigi önerilerle yeni fikirler gelistirebilir ve sizin hizmetinize sunabilir. Burada biz tek basimiza çalisirsak basarili olamayiz. Üniversite tek basina sanayiden, is insanlarindan bagimsiz çalisirsa basarili olamaz. Mutlaka sizinle çalismamiz gerekiyor. Sizin tecrübeniz ve bilgi birikiminizle birlikte bunu birlestirirsek harika sonuçlar ortaya çikar” diye konustu.

Konusmasinda Karabük Üniversitesinin üniversite-sanayi is birligine yönelik hamlelere dikkat çeken Kirisik, üniversite olarak bu tarz toplantilara önem verdiklerini ve toplantilarin devam edecegini dile getirdi.

Açilis konusmasinin ardindan Rektör Kirisik, Karabük Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek Karabük Üniversitesinde yapilan çalismalar hakkinda sunum gerçeklestirdi.

Yapilan sunumlarin ardindan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik öncülügünde kurulan Batarya Çalisma Takimi, Demir Çelik Çalisma Takimi, Enerji Çalisma Takimi, Kentsel Tasarim ve Mimarlik Çalisma Takimi, Pazarlama Çalisma Takimi ve Yapay Zeka Çalisma Takimda yer alan akademisyenler takimlari ve projeleri hakkinda bilgi verdiler.

Toplantida yer alan is insanlari ve firma temsilcileri ise üniversitenin bilgi ve teknoloji birikiminden yararlanarak sektörel gelisimlerine katki saglayacak projeler gelistirme arzusunda olduklarini ifade ettiler. Karabük Üniversitesinde bu tarz bir toplantinin yapilmasindan büyük memnuniyet duyan katilimcilar, üniversite sanayi is birlikleri için her zaman hazir olduklarini ve bundan sonra yapilacak toplantilara katilmak istediklerini belirttiler.

Toplanti, karsilikli görüs alisverisi ve is birligi imkanlarinin degerlendirilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile