Rektör Kirisik, 'Üniversiteler Ile Saglik Egitimi Ve Hizmeti Üzerine Istisare Toplantisi'na Katildi

Rektör Kirisik, 'Üniversiteler Ile Saglik Egitimi Ve Hizmeti Üzerine Istisare Toplantisi'na Katildi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Istanbul Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen ‘Üniversiteler ile Saglik Egitimi ve Hizmeti Üzerine Istisare Toplantisi’na katildi.

Yüksekögretim Kurulu ve Saglik Bakanligi is birliginde ‘Üniversiteler ile Saglik Egitimi ve Hizmeti Üzerine Istisare Toplantisi’ gerçeklestirildi.

Toplantiya Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu, Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Yüksekögretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Kemal Senocak, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yüksekögretim Kurulu Genel Sekreteri Batikan Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Marmara Bölgesi’nde tip fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri, tip fakültesi dekanlari ve bashekimleri katildi.

Istanbul Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen toplantida, üniversitelerde verilen saglik egitimi ile saglik hizmetleri alaninda yapilan çalismalar ele alindi. Toplantida saglik egitiminin gelistirilmesi ve saglik hizmetlerinde kaliteyi artirmak amaciyla hayata geçirilecek ortak çalismalar üzerinde duruldu.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Yüksekögretim Kurulu Baskani Erol Özvar, tip fakültelerinin ögrenci kontenjanlarina dikkat çekerek, “Önümüzdeki yillarda, basta Saglik Bakanligimiz olmak üzere, devletimizin ve hükümetimizin ilgili organlariyla yakin is birligi içinde, ülkemizin hekim ihtiyacini ve üniversitelerimizin kapasitelerini dikkate almak suretiyle kontenjanlar belirlenecektir. Saglik hizmetinin kalitesi hekimin kalitesinden geçer. Hekim ne kadar kaliteli yetisirse saglik hizmeti de o kadar kaliteli olur. Saglik Bakanligimiz ile tam bir is birligi içinde çalismalarimizi yürütecegiz” ifadelerini kullandi.

Saglik hizmetlerinin kalitesini artirmaya yönelik üniversitelerle istisarenin ve ortak projeler gelistirilmesinin öneminden söz eden Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “En büyük hedefimiz, sadece üniversite hastanelerinin gelismesi degil, üniversitelerdeki bilgi ve arastirmali egitimin de gelismesidir. Dünyada yapilan her seyin yapilabilecegi, dünyada yeni bir sey varsa bunu gerçeklestirebilecegimiz bir üniversite ve hastane camiasi hedefliyoruz. Birlikte çalisarak, saglik egitimi ve hizmetinde standartlarimizi daha da yukarilara tasiyacagimiza inaniyorum” seklinde konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan toplantida Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu, Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve Yüksekögretim Kurulu heyeti, tip fakültesi olan üniversitelerin rektörleri, tip fakültesi dekanlari ve bashekimleriyle tip fakültelerinin gelisimine yönelik detayli istisarelerde bulundu.

Karabük Üniversitesinin saglik alaninda Tip Fakültesi, Dis Hekimligi Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile yüksekögretim hizmeti verdigini belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, KBÜ’nün saglik alaninda oldukça güçlü bir üniversite oldugunu ifade etti.

Karabük Üniversitesinin, Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesi ve Karabük Agiz ve Dis Sagligi Egitim ve Arastirma Hastanesi olmak üzere Saglik Bakanligi ile birlikte kullanim protokolü dahilinde ortak hizmet veren iki afiliye hastane çerçevesinde saglik hizmetlerine destek olduguna dikkat çeken Kirisik, söz konusu hastaneler, saglik egitimi, saglik hizmeti uygulamalari ve saglik alanindaki bilimsel arastirma süreçlerinde gelistirilmesi gereken alanlar hakkinda da önerilerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile