Rektör Özölçer Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Rektör Özölçer Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Konukevinde düzenlenen basin toplantisina Rektör Özölçer’in yani sira, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Servet Karasu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Genel Sekreter Zehra Safi Öz ve Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Mutluhan Çamur da katildi.

ZBEÜ’nün Logosu Degisti

Toplantida basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Rektör Özölçer, “Zonguldak Maden Mühendislik Mektebine dayanan ve 2012 yilina kadar Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adini tasiyan Üniversitemizin kurulus tarihinin 1992 yili yerine 1924 olarak kabul edilmesine iliskin basvurunun kabulünün gururunu huzurlarinizda sizlerle mutlulugumuzu paylasmak istiyorum. Bu mutlulugumuzun ilk taçlandirmasini da üniversitemizin nisani olan logomuzu 1924 tarihi ile degistirdik. Bölgemizdeki dogal gaz kesfi ile birlikte tarihten gelen enerji üssü olma potansiyelimizi perçinlemis olduk. Ülkemizin enerji üssü haline gelen bölgemizi daha canli yansitacak ve dikkat çekecek, hem sanli bayragimizi hem de atesi temsil edecek kirmizi renk kullanarak etrafini sanli al bayragimizin renginden esinlenip kirmizi renk ile vurguladik. 100 yillik üniversite tarihimize yarasir bir sekilde yeni logomuzun hayirli ugurlu olmasini diliyoruz” dedi.

ZBEÜ Her Alanda Yükselise Geçti

ZBEÜ’nün mevcut 35 bin civarinda ögrencisi oldugunu, bugüne kadar 107 bin civarinda da ögrenci mezun ettigini belirten Rektör Özölçer, her geçen gün büyüyen üniversitenin bu büyümeye uygun düsecek idari, teknik ve akademik ihtiyaçlarinin süratle çözüme kavusturulmasi için yönetim olarak yogun çaba gösterdiklerini getirdi. Özölçer, “Hedeflerimiz isiginda 2023 yilinda 68 TÜBITAK, 6 COST Projesi ve 2 AB Projesi yapilmis olup 4 adet proje de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan degerlendirilerek Patent Tescil Belgesi almaya hak kazandi. Burada özellikle Teknoloji Transfer Ofisi AR-GE Birimi tarafindan hazirlanan proje Avrupa Birligi’nden yaklasik 40 milyon Türk lirasi destek almaya hak kazanirken, bununla birlikte Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) tarafindan da 44 proje, 38 milyon TL destek almaya layik görüldü ve bu baglamda toplam 150 proje de isleyisine devam etmektedir. 2018 yilinda firma kabulüne baslayan Teknoparkin yaklasik 5 senedir bölgede, AR-GE yazilim faaliyetlerinin gelismesi noktasinda en önemli unsurlardan biri hâline geldigini hatirlatarak, “Teknoparkin kurulusundan bugüne 38 firma faaliyet göstermis, 60 projeye ev sahipligi yapilmis, bölgede 270 personel istihdam edilmis, 720.000 dolar ihracat yapilmis olup 10.500.000 Türk lirasi proje geliri elde edilmistir.” diye konustu.

ZBEÜ’ün bilimsel yayinlar anlaminda önemli gelismeler kaydettigine dikkat çeken Rektör Özölçer sözlerini söyle sürdürdü: “Subat 2024 tarihli yapilan taramalar sonucunda akademisyenlerimizin yaptiklari bilimsel yayinlarda; 2022 yilinda 1191 olan nitelikli yayin sayimiz, 2023 yilinda 1267’ye çikmistir. 2024 yilinda ise simdiden 87 yayin bulunmaktadir. WOS yayin sayisi: 453, SCOPUS yayin sayisi: 461, Tr Dizin yayin sayisi: 327, %10’luk dilimde atif alan yayin sayisi: 37, Q1 yayin sayisi: 97, Q2 yayin sayisi: 93, Q3 yayin sayisi: 87, Q4 yayin sayisi: 74, SCI,SCI-EX, A&HCI, SSCI yayin sayisi: 353 olmak üzere ayrica toplam 1661 atif sayisi verileri elde edilmektedir.

2023 yilinda Dis Hekimliginde Uzmanlik Egitimi Giris Sinavindaki (DUS) basari siralamasinda devlet ve vakif üniversiteleri arasinda Dis Hekimligi Fakültemiz 4. sirada yer aldi. SCImago Institutions Ranking 2023 yili üniversite siralamasina göre Üniversitemiz Türk üniversiteleri arasinda arastirma klasmaninda 45’inci, genel siralamada ise 63’üncü siraya yükseldi. Alan bazli siralamada ise Üniversitemiz Mühendislik alaninda 21’incilige yükselerek kayda deger bir gelisme göstermistir. Ayni akademik degerlendirme kurulusunun 2023 yili siralamasina göre Fen Fakültemizin Matematik Bölümü üniversiteler bazinda Türkiye’de 7’nci dünyada ise 435’inci siraya yerlesti. Times Higher Education (THE) siralamasina göre endüstri alaninda Üniversitemiz 23. sirada yer aldi.

Ögrenci ve akademik bünyesinin gelistirilmesi yaninda Üniversitemiz, Yüksekögretim Kurulu Baskanligi tarafindan düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreninde “Egitimde ve Mekânda Erisilebilirlik” kapsaminda 4 yesil ve 7 turuncu bayrak alarak Türkiye üniversiteleri arasinda 5’inci siraya yerlesmistir. Yönetim olarak göreve gelir gelmez "Ögrenci Destek ve Psikolojik Danisma Koordinatörlügü" kurulmus olup daha sonra Koordinatörlük "Psikolojik Danisma ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi" bünyesinde çalismalarina devam etmeye baslamistir. Merkezimiz kuruldugu günden bu yana 912 ögrenciye psikolojik destek vermistir.”

“ZBEÜ Hastanesi Bölgenin Saglik Üssü Olma Misyonuyla Emin Adimlarla Ilerliyor”

ZBEÜ Hastanesinin hizmete girdigi 23.10.2000 tarihinde 5000 m kapali alana 70 yatak kapasitesine sahip iken 2023 Aralik sonu itibari ile 56.400 m kapali alana 456’si normal ve 90’i yogun bakim olmak üzere toplam 613 yatak kapasitesine ulastigini bildiren Özölçer, “Kurumumuz 23 yillik zaman zarfinda tüm branslarda deneyimli ve güçlü kadrosuyla teshis, tetkik, ameliyat, yogun bakim, ayaktan ve yatakli tedavi hizmetleri üst düzey kalitede sunarak çalismalarina devam etmektedir. 2023 yilinda Tip Fakültesinde göreve baslayan 12 ögretim üyesi ile akademik personel sayisini artirarak bölgenin saglik hizmeti ihtiyacina çözüm olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandi.

Ayrica Rektör Özölçer: “2022-2023 yillarinda yapilan yenilikler, tedarik edilen cihazlar ve uygulamaya konulan ekipmanlarla Hastanemiz; Dijital Röntgen, Anjiyografi, Fluoroskopi, MR, Bilgisayarli Tomografi, PET-BT, Radyoterapi, Sintigrafi, Renkli Doppler Ultrasonografi gibi son teknoloji ürünü cihazlarla görüntüleme ve tedavi hizmetlerini yürütmektedir. Ayrica Kanser Arastirma ve Tani Merkezinin ihtiyaci dogrultusunda Robotik Kemoterapi ilaç hazirlama ve uygulama hizmet alimi yapilarak bölüm için gerekli olan sarf malzeme ve ilaçlar saglanmistir. Böylece günde 40 hastaya kadar kemoterapi hizmeti verilmeye devam edilmektedir. Hastanemizde 39 bransta poliklinik hizmeti verilmekte olup 2022-2023 yillari arasinda Çocuk ve Ergen Psikiyatri ile Çocuk Gögüs Poliklinigi açilarak hizmet çesitliligi artirilmisken, eksik olan bölümlerin açilmasi için de yogun çaba harcanmaya devam edilmektedir. Bati Karadeniz Bölgesi’nin saglik üssü konumunu hiz kesmeden daha da ileriye tasimaya devam eden Üniversite Hastanemizin, kurulusundan beri kullanilan mevcut demirbaslardan, tibbi cihazlardan ve diger makine teçhizatlarindan eskimis, yipranmis ve teknolojik ömrünü doldurmus olanlarin 2022 ve 2023 yenileme islemleri tamamlanmistir. Bu baglamda 47.053.000-TL harcama yapilarak cihazlarin tedariki ve bazi demirbaslarin yenilenmesi ile bölge halkina yeni, modern, son teknoloji ve kaliteli saglik hizmeti sunmaya devam etmekteyiz. Yine bununla beraber Üniversite Hastanemizin, 23 yillik zaman içerisinde deforme olan yerlerinin ve asansörlerinin yenilenmesine ve yeni birimlerin açilmasina devam edilmis olup bu baglamda 2022-2023 yillarinda toplam 57.255.000-TL harcama yapilmistir” diyerek faaliyet çalismalarina yönelik bilgilendirmesine tamamladi.

Rektör Özölçer, 2023 yili faaliyetlerini paylasma maksadiyla düzenledikleri basin toplantisina katildiklari için basin mensuplarina tesekkür ederek basin mensuplarinin faaliyetler ve projeler hakkindaki çesitli sorularini cevaplandirdi.

Toplanti, basin açiklamasi sonrasi toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile