Çelik, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Toplu Açılış, Fahri Doktora ve Şükran Belgelerinin Takdim Töreni''nde yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi'nin 4 yıl öncesine kıyasla bugün her alanda gücünü ikiye katlayan, Türkiye'nin en hızlı gelişen, huzur ve barışın da egemen olduğu, uluslararası nitelik kazanan bir üniversite olma yolunda olduğunu belirtti.
Bugün için canlıdan canlıya karaciğer naklinde dünya ikincisi olan, 2 yıl sonra ise dünya birinciliğini hedefleyen İnönü Üniversitesi'nin, üniversite hastaneleri içerisinde performans uygulamasında da en iyi rol modeli olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
''Üniversitemiz, toplumla barışık olmayı önemseyen bir anlayışın tezahürü olarak Malatyalı iş adamlarımızın maddi ve manevi desteğini de almaya başladı.
Son 4 yılda iş adamlarımız, üniversitemize doğrudan ve dolaylı olarak toplam 42 milyon lira destek verdiler. Üniversite ile milletimizin, Malatyalıların birlikteliği bundan sonra da devam edecektir. Yeter ki, milletimize layık hizmetlerimizi sürdürelim. İnönü Üniversitesi'nde tamamlanan binalarımız ve yapımı devam eden diğer binalarımızla birlikte son 4 yılda, önceki 33 yılda yapılan fiziki alanların yüzde 34'ü kadar yeni binalara sahip olmuştur. Böylece ana kampüsümüzün yapılaşma oranı yüzde 90'ın üzerinde tamamlanmıştır.''
Konuşmanın ardından, İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi Ek Binası, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu ve Gözlemevi binalarının açılışı gerçekleştirildi.
Törende, rektör Çelik tarafından, eski YÖK Başkanı ve Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a şükran belgesi, iş adamı Mahmut Çalık'a da ''Fahri Doktora Belgesi'' takdim etti .
Rektör Prof. Dr. Çelik'in Açıklaması
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, son 4 yılda iş adamlarının üniversiteye doğrudan ve dolaylı olarak toplam 42 milyon liralık destek verdiğini söyledi.