Rektör Prof. Dr. Çolak; 'Insani Ve Insani Degerleri Her Seyin Üstünde Tutan Bir Medeniyetin Mirasçisiyiz'

Rektör Prof. Dr. Çolak; 'Insani Ve Insani Degerleri Her Seyin Üstünde Tutan Bir Medeniyetin Mirasçisiyiz'

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Türkiye’nin insani ve insani degerleri her seyin üstünde tutan bir medeniyetin mirasçisi olarak temel insan hak ve özgürlüklerini sahiplendigini belirtti.

10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü sebebi ile bir mesaj yayinlayan Çolak, insanlik tarihi boyunca elde edilen deneyimler ve verilen mücadelelerin isiginda olusturulmus olan Insan Haklari Evrensel Beyannamesi’nin, insan haklari konusunda ortak çagdas ilkeleri ortaya koymayi amaçladigini belirtti.

Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, "Ne üzücüdür ki bugün halen dünyanin pek çok yerinde beslenme, barinma, saglik haklarindan ve hatta yasam hakkindan mahrum milyonlarca insan bulunmaktadir. Bir baska büyük sorun olan yabanci ve Islam düsmanligi ise bilhassa Bati ülkelerinde hizla yayilmaktadir. Türkiye ise dünyanin içerisinde bulundugu bu karanlik tabloda “Insani yasat ki devlet yasasin” anlayisi dogrultusunda, insani ve insani degerleri her seyin üstünde tutan bir medeniyetin mirasçisi olarak temel insan hak ve özgürlüklerini sahiplenmektedir. Çagdas dünyanin onurlu bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti, Insan Haklari Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkelerden biri olarak; her türlü ayrimciligin hukuki düzlemde engellendigi, insan hak ve özgürlüklerinin hukuki güvence altina alindigi bir hukuk devletidir. Ülkemizde bu dogrultuda insan haklari standartlarinin en yüksek düzeye çikarilmasi ve tüm vatandaslarimizin temel hak ve özgürlüklerden esit sekilde yararlanmasi için önemli reformlar hayata geçirilmis, demokrasimizin daha ileri standartlara kavusmasi adina ciddi mesafeler kat edilmistir. Insan haklarina sayginin huzur, refah ve kardesligi beraberinde getireceginin bilincinde olunarak, ayrim gözetilmeksizin tüm insanlarin insan haklarinin tam korundugu bir dünyaya erismek umuduyla Dünya Insan Haklari Günü’nü kutluyor, bu önemli günün tüm insanlik için hayirlara vesile olmasini diliyorum.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile