Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak Açiklamasi '4 Eylül Tarihi, Düsmanin Bu Topraklardan Kaçtigi Günün Adidir'

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak Açiklamasi '4 Eylül Tarihi, Düsmanin Bu Topraklardan Kaçtigi Günün Adidir'

Simav’in kurtulusunun 101. yildönümü kutlamalarina katilan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak yaptigi konusmada, 4 Eylül tarihinin düsmanin bu topraklardan kaçtigi günün adi oldugunu ifade etti.

Simav’daki Belediye Meydani’nda düzenlenen törene Kütahya milletvekilleri Adil Biçer ve Ismail Çaglar Bayirci, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Simav Kaymakami Bünyamin Karaloglu, Simav Belediye Baskani Fatih Kalay, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Törendeki konusmasina Necmettin Halil Onan’in “Dur Yolcu” isimli siiriyle baslayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak,” 4 Eylül düsmanin bu topraklardan kaçtigi günün adidir. Bizim istiklalimizin adidir. Simav, vatan parçamizin her noktasinda mücadele eden aziz Mehmetçigimizin, gazilerimizin bu vatan mücadelesinde Istiklal Marsi’na can verdigi, ruh verdigi yerdir. Milli Mücadele’nin geçtigi her toprak parçasinda sahadetin kutsalligi, hürriyetin önemi, vatan topraklarinin azizligi, tek ve mutlak Allah’a teslimiyet gibi degerleri görmemiz mümkündür. Malazgirt ile vatan olan Anadolu, Baskomutan Meydan Muharebesi ile sonsuza kadar Türk yurdu olacagini tüm dünyaya haykirmistir” dedi.



“Milli mücadeledeki zorluklar Kütahya’yi ümitsizlige sevk etmedi"

Milli mücadeledeki zorluklarin Kütahya’yi ümitsizlige sevk etmedigine dikkat çeken Rektör Süleyman Kiziltoprak,” Bu haykirista içinde bulundugumuz Simav’in efelerinin, zeybeklerinin, yarenlerinin gür nidalari hâlen duyulmaktadir. Kütahya ve ilçeleri Millî Mücadele yillarinda düsmanin ablukasina maruz kalmis, savaslarin odak noktasinda yer almistir ancak istiklâline sahip olacagina hep inanmistir. Bu inanci hiçbir zaman kaybetmemistir. Topraklarimizi arkalarindaki yedi düvele dayanarak isgal eden sözde kuvvetler, burada 26 Agustos 1922 tarihinde baslayan Büyük Taarruz neticesinde büyük maglubiyetle karsilastilar. Kütahya ve ilçelerinin Millî Mücadele döneminde yasadigi zorluklar ve düsmanin ablukasi hiçbir zaman Mehmetçiklerimizi ve onlarin baskomutanini ümitsizlige sevk etmedi. Türk’ün mücadelesi ve zafere olan inanci hiçbir zaman sönmedi” dedi.



"Allah bu millete bir daha istiklal mücadelesi verdirmesin"

Konusmasinda, “Allah bu millete bir daha istiklal mücadelesi verdirmesin” diyen Rektör Kiziltoprak,” Bu vesileyle Kütahya Mecmuasi adli gazetede yayinlanan Yunan Mezalimi tiyatro eserindeki oyunun kahramani, genç yasta sehit olan Murat’in askerdeki abisi Muhammed’e seslenisini tekrarlamak istiyorum, “Ey intikam için gelen zalimler, ey hortlayan Yunan, içinizden kaç kisi kaçti da kurtuldu. Memleketinize hezimet haberini ulastiracak kaç mecnun kaldi. Söyle hakikati itiraf et. Necis leslerinizi kartallar bile yemiyor. Çürüyen cesetlerinizi vatanimin topraklari bile kabul etmiyor. Nasil olur da sizin hükümetinizi, sizin zalim idarenizi biz kabul ederiz”. Bu vatanin her zerresi, dagi, tasi, pinarlarindaki suyu, her karis topragi, milletimizin bedeninden baska, kanindan baska, hiçbir kani kabul etmiyor. Biz Türk milleti mensuplari olarak 101 yil önce Istiklâl mücadelesini kazanan Mehmetçigimizle, onun baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyuyoruz. Allah bu millete bir daha istiklal mücadelesi verdirmesin. Istiklal mücadelesine tekrar mecbur kalirsak, düsmanlarimiz 101 yil önce yasadiklari hezimeti tekrar yasayacaktir. Aziz sehitlerimizin ruhu sad olsun. Istiklal gününüz kutlu olsun” diye konustu.

Törenin ardindan Rektör Kiziltoprak ve protokol üyeleri, Belediye Baskani Fatih Kalay’i makaminda ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile