Rektör Saribiyik Açiklamasi 'Önemli Olan Kendimize Ve Çevremize Fayda Üretmek'

Rektör Saribiyik Açiklamasi 'Önemli Olan Kendimize Ve Çevremize Fayda Üretmek'

SUBÜ Konusmalari’nda 6. sezon, Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in konusmaci olarak katildigi ’Rektör Özel’ baslikli söylesiyle basladi. Ögrenciler için birçok sosyal faaliyet imkani sagladiklarini belirten Saribiyik, önemli olanin insanin kendisine ve çevresine fayda üretmesi oldugunu ifade etti.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafindan düzenlenen SUBÜ Konusmalari’nda 6. sezon Rektör Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in konusmaci olarak katildigi “Rektör Özel” baslikli söylesiyle basladi.

Moderatörlügünü SUBÜ Iletisim Koordinatör Yardimcisi Ögretim Görevlisi Ilknur Çakar’in üstlendigi söylesi, ayni zamanda 54’üncü SUBÜ Konusmalari programi oldu. Üniversitenin internet kanali SUBÜ Haber’den canli yayinlanan söyleside üniversitenin ayricaliklarindan ve imkanlarindan bahseden Saribiyik, ögrencilerden gelen sorulari da cevaplandirdi.

SUBÜ Konusmalari’nin önemli bir marka oldugunu, hem akademik hem de sosyal anlamda katkilar sagladigini kaydeden Saribiyik, "Bu çerçevede yaptigimiz söylesilerle ögrencilerimizin geleceklerine yön verecek insanlara ulasmalarinin yolunu açiyoruz. Alaninda yetkin ve özel konusmacilar geliyor. SUBÜ stüdyolari büyük bir imkan sagliyor. Ayni zamanda bu etkinligi, akademik ve sosyal çalismayi kiymetli buldugumuz için bir ders olarak da tanimladik. Bu dersin sosyal transkriptin içerisinde ‘Akademik Çalismalar I’ ve ‘Akademik Çalismalar II’ seklinde yer almasini saglayacagiz" dedi.



"Girisimcilik dersi bu kültürü destekleyen önemli bir etmen"

Proje kültürünü ögrencilerin üniversiteye basladiklari ilk yildan itibaren asilamaya çalistiklarini vurgulayan Saribiyik, "Girisimcilik dersi bu kültürü destekleyen önemli bir etmen. Bununla birlikte akademisyenlerimiz de danismanliklariyla ögrencilerini yönlendiriyorlar. Eger bakilirsa özellikle son 1 buçuk yilda 2209-A ve 2209-B ögrenci proje programlarinda en önde gelen üniversitelerden olduk. Ögrencilerimizin birçok projesi kabul edildi. Ülkemizi ileriye tasiyacak olan da gençlerimizin bu kültürü edinerek yeni seyler ortaya koymak ve inovasyonlar olusturmak için bir altyapiya sahip olmalari olacak. Üniversitemizde ön lisans düzeyinde de uyguladigimiz çift ana dal ve yan dal firsatlari da aslinda eksik kalabilecek bir yönü tamamlama imkani sagliyor. Örnegin otomotiv okuyan bir ögrencimiz ayni zamanda pazarlama da okuyarak bu anlamda isin iki yönünü de görmüs oluyor" diye konustu.



"Kariyer imkanlari ve planlamasi bakimindan ögrencilerimize kapilari her zaman açik"

Kariyer Planlama ve Insan Kaynaklari Merkezi’nin önemli faaliyetler yürüttügünü söyleyen Saribiyik, "Bu faaliyetlerin önemli bir kismi Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi ile birlikte yürütülüyor. Kariyer imkanlari ve planlamasi bakimindan ögrencilerimize kapilari her zaman açik. Bunun yani sira sayilari 60’a ulasan ögrenci topluluklarimi birbirinden farkli alanlarda sosyal aktivite, sosyallesme ve birlikte hareket etmek firsati sagliyor. Ben her bir ögrencimizin kendi ilgi alanina uygun bir topluluk bulacagina inaniyorum. Bulamayanlar ise kendi topluluklarini kurma noktasinda tabii ki özgürler. Önemli olan kendimize ve çevremize fayda üretmek. Türkiye’de bir ilk olan Teknoloji Yarismalari Koordinatörlügümüz geçen yil yaklasik 500 ögrencimize 24 saat çalisma ve bir arada bulunarak fikir üretme imkani verdi. Oradan 70 takimla Teknofest 2023’e katildik ve birçok önemli basari elde ettik. Bu tarz ortamlarda bulunmak, hem kendi üniversitenizden hem de baska üniversitelerden insanlarla tanismak, destek olmak ve yardimlasmak son derece kiymetli. Ögrencilerimizin buralarda yer almalarini ve aktif bir ögrencilik hayati geçirmelerini muhakkak öneriyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile