Rektör Sözbir 'Bilim Olmadan Teknoloji Olmaz'

Rektör Sözbir 'Bilim Olmadan Teknoloji Olmaz'

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen programin konugu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yildiz ile Daire Baskanlari ve ögrenciler katildi.

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Senem Çolak Yazici’nin sorularini yanitlayan Nedim Sözbir; egitim, çalisma, kariyer hayati ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planlari ve hedefleri konusunda önemli degerlendirmelerde bulundu.

Uydu alaninda aldigi egitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalisma ekibinde yer aldigini belirterek bu uydunun özellikleri hakkinda bilgiler paylasti. Bilimi topraga, agaci teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacagini vurguladi. Zekanin basarida yüzde 1 etkisi oldugunu dile getiren Sözbir, çalismanin önemi üzerinde durdu.

Düzce Üniversitesi’nin proje sayilarini artirarak siralamalarda daha üst siralari hedefledigini ifade eden Nedim Sözbir, ögrencilerin topluluklarda görev almasini ve ortak ders çalismalarini tavsiye ederek egitim ve kariyer alaninda yol gösterici açiklamalarda bulundu.

Program soru-cevap bölümünün ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile