OMÜ Ilahiyat Fakültesi tarafindan 2022-2023 Akademik Yili’nin baslamasiyla birlikte, fakülteye yeni baslayan ögrenciler için oryantasyon programi düzenlendi.
Ilahiyat Fakültesi’nin yeni ögrencilerinin adaptasyonlarini hizlandirmak ve kolaylastirmak amaciyla düzenlenen program, fakültenin konferans salonunda gerçeklestirildi.
"Üniversitemiz, kendi gelecegi ve yetistirdigi kisilerle alakali bir revizyona gitti"
Programda konusan OMÜ Rektörü Dr. Yavuz Ünal, yabanci dil egitimine önem verdiklerini ve bu dogrultuda düzenlemelere gidildigini belirtti.
Rektör Ünal, “Ilahiyat Fakültesini tercih etmeniz çok degerli. Insallah lider sahsiyetinizle ve bu toplumun hayirla yarismasina ön ayak saglayan bireyler olarak Fakültemizden mezun olursunuz. Üniversitemiz, kendi gelecegi ve yetistirdigi kisilerle alakali bir revizyona gitti. Üniversitemizde yüzde 30 yabanci dille egitim verecek bölümler ve yüzde 100 yabanci dil hazirlik siniflari için artik B2 düzeyinde bir zorunluluk var. Bu sürecin anlami sudur; bundan sonra yabanci dilde yetkinlige ulasmaniz ve bu dili kendinize mal etmeniz gerekiyor arkadaslar. Sikinti çektiginiz her alanda hocalariniz uygun vakitte yaninizda olacaklar. Tabii sizden de beklentilerimiz olacak. Ilahiyat ögrencileri olarak hazirlik sinifinda zamanla Arapçayi anlayabilecek düzeye ve sorulan soruya cevap verebilecek yeterlilige ulasmalisiniz. Bu yil itibariyle 2 dönem degil, 3 dönem egitim vermeye devam edecegiz zira yaz döneminde süreci kisaltmak için sizlere bazi dersleri alma imkani saglayacagiz. Çünkü, 8 haftalik yogunlastirilmis bir egitim dönemi olacak. Yani hazirlik sinifini bitirdiginizde muhtemel eksikliklerinizi tamamlamaniz noktasinda iyi firsat yakalayacaksiniz” dedi.
“Ögrencilerden gelip de reddettigimiz hiçbir etkinlik olmadi”
Konusmasinda, hazirlik ögrencilerine de tavsiyelerde bulunan Rektör Ünal, kurulacak ögrenci toplulugu üzerinden birçok faaliyetin yürütülebilecegini söyleyerek, “Bizim bu zamana kadar ögrencilerden gelip de reddettigimiz hiçbir etkinlik olmadi. Sizlere önerim; düsündügünüz etkinlikleri finanse edebilmemiz için ögrenci kulübü kurmaniz. Kulüp üzerinden planladiginiz etkinleri ekonomik anlamda da destekliyoruz. Tabi bu asamada düsünce ve argümanlariniz çok önemli ama eger birikimleriniz olusmadiysa o argümanlari üretmek de çok kolay olmayacaktir. Bu birikimlerin olusmasi adina hiç zaman kaybetmeden ciddi bir okuma eylemine geçmeli ve kendinize temalar belirlemelisiniz” seklinde konustu.
“Fakülte olarak kendi ders kitaplarimizi üretip isletecek ve de ögrencilerimizle bulusturacak bir donanima ulasmis durumdayiz”
Fakülte Dekani Prof. Dr. Osman Sahin, yaptigi konusmasinda OMÜ Ilahiyat Fakültesi’nin Türkiye’nin 7-8 ilahiyat fakültesi arasinda bulunduguna dikkat çekerek, “Fakültemiz, 40 yili askin bir egitim tecrübesine sahip olmakla beraber akademik kadro ve kalite açisindan da kendini gösteriyor. Öyle ki kendi ders kitaplarimizi üretip isletecek ve de ögrencilerimizle bulusturacak bir donanima ulasmis durumdayiz. Ilahiyat lisans egitiminde yüzde 30 Arapça zorunlulugu var. Sizler gelecek sene yani birinci sinifta bunlarla karsilasacaksiniz. Bizler tabii elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalisacagiz ama sorumluluk asil size ait. Hazirlik sinifinin 2 yönlü olduguna dikkat çekmek istiyorum. Bunlardan birincisi uyum süreci ki yeni bir ortama girme, aileden uzaklasma, yeni çevre edinme gibi geçici zorluklari kapsiyor. Bu zorluklari mücadele ederek asacaksiniz. Yasadiginiz her türlü sikintida ADIM’deki hocalarimiz dâhil, benim de sizlere kapim her daim açik olacak” ifadelerine yer verdi.
Programda ayrica, Ilkadim Müftülügü Diyanet Vakfi Subesi tarafindan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonucunda Ilahiyat Fakültesine bu yil birincilikle yerlesen Zeynep Sude Sivaci’ya 5 bin TL, ilk 5 bine giren Mahir Arda Benugur, Mustafa Emirhan Kosar ve Betül Büyük’e ise 4’er bin TL ‘hos geldin harçligi’ verildi.
Rektör Ünal Açiklamasi 'Ögrencilerimizden Yabanci Dilde Yetkinlige Ulasmasini Bekliyoruz'
Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Dr. Yavuz Ünal, yabanci dil egitimine önem verdiklerini belirterek, “Üniversitemiz, kendi gelecegi ve yetistirdigi kisilerle alakali bir revizyona gitti. Üniversitemizde yüzde 30 yabanci dille egitim verecek bölümler ve yüzde 100 yabanci dil hazirlik siniflari için artik B2 düzeyinde bir zorunluluk var” dedi.