Rektör Uysal, Bölgesel Istihdama Genç Bakis Çalistayi'na Katildi

Rektör Uysal, Bölgesel Istihdama Genç Bakis Çalistayi'na Katildi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan Erasmus+ Programi Gençlik Diyalogu kapsaminda desteklenen, ’2. Bölgesel Istihdama Genç Bakis Çalistayi’nda ögrencilerin sorularini yanitladi.

Çalistayin açilis konusmasini yapan Türkiye Ulusal Ajans Baskani Ilker Astarci, yurt genelinde gençlerin egitimine yönelik destekledikleri projelere iliskin bilgi verdi. Üniversite ögrencilerine yurt disinda egitim ve staj imkanlari sunan Erasmus degisim programlarinin maliyetlerinin sadece AB fonlari ile degil, büyük bir bölümün Türkiye’nin öz kaynaklari ile de karsilandigini belirten Astarci, “Bunlar degerli imkanlar. Gerçekten milli ve manevi degerlere sahip, ülkesi için derdi olan gençlerimizin bu imkanlardan istifade etmesini istiyoruz” diye konustu.

Çalistay’da söz alan Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, programa ilçe olarak ev sahipligi yapmaktan dolayi mutlu olduklarini dile getirerek, "Yerel yönetimler olarak da bu konuda özellikle altyapilarin hazirlanmasinda ve proje paydasligi konusunda belediyelere de büyük önem düstügünü de özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.

Kapanis programi, ögrencilerin sorularinin cevaplandigi paneller ile devam etti. Baskanligini Medipol Üniversitesi’nden Doç. Dr. Faik Tanrikulu’nun yaptigi birinci panelde, Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, ISKUR Istanbul Sube Müdürü Levent Tas, Istanbul Ticaret Odasi Müsaviri Nevzat Eren gençlerden gelen sorulari cevapladi.

Dr. Cafer Talha Seker’in moderatörlügünü yaptigi ikinci panele ise Rektör Kazim Uysal, KOSGEB AB ve Dis Iliskiler Daire Baskani Selim Sercan Erkan ve Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin katilarak ögrencilerden gelen sorulari yanitladi.

Kapanis panellerinin ardindan projeye katilan ögrencilere katilim belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile