Rektör Vatan Karakaya Açıklaması 'Kırşehir Sağlıkta Turizm Merkezi Olacak'

Rektör Vatan Karakaya Açıklaması 'Kırşehir Sağlıkta Turizm Merkezi Olacak'

Kırşehir’de gazetecilerle bir araya gelen Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, Kırşehir’in sağlık turizminde önemli bir merkez olacağını söyledi.



AEÜ Yunus Emre Toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Karakaya, Kırşehir’in sağlıkta önemli bir noktada yer alacağını ve jeotermal turizmde de tedavi yönteminin kullanılacağını ifade etti.



2016 yılında başlayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yüzde 47’lik bölümünün tamamlandığını belirten Rektör Karakaya, "Pilot Üniversite olarak bir çok üniversiteye de örnek olmuş durumdayız. Fiziki ihtiyaçları giderirken kaliteye dönükte çalışmalar yapıyoruz. Üniversite ile birlikte Kırşehir’ede bir kazanım söz konusu, Sayıştay denetimleri yapıldı. Üniversite kalite ve fiziki ihtiyaçlar bakımından ciddi bir hamle yaptı. Bizlerin ürünü eğittiğimiz insanlar. Rektör öğrenci buluşmaları ile beklentileri alıyor ve onları geleceğe hazırlıyoruz"dedi.



"AEÜ Türkiye Yüksek Öğretiminin projesini yürütmekte"

Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye Yüksek Öğretiminin projesini yürütmekte olduğunu ifade eden Karakaya konuşmasında, "180 Üniversite ile benzeşik olan Türkiye üniversite çıkmazını 2016 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği 5 pilot üniversite ile Türkiye’de yeni bir yüksek öğretim anlayışını değiştirmek üzere pilot üniversite seçildi. Türkiye’nin ve Kalkınma Bakanlığının desteklediği bir proje olarak bölgenin değerlerinden üretime geçme hamlesini bize verdiler. Bizim alanımız ise ’Tarım ve Jeotermal’, bu konularda 2016 yılı itibari ile çok yoğun çalışmalar yapmaktayız. 5 yıl içerisinde 45 milyonluk katma değer sağladık. Projelerde amacımız bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma markalaşma gerçekleştirirken katma değer olmalı" diye konuştu.



"Jeotermal’in katma değere dönüştürülme hamlesi çalışması başladı"

AEÜ Rektörü Vatan Karakaya, jeotermal’in katma değere dönüştürülmesi hamlesini şu şekilde gazetecilere anlattı;

"Kırşehir’in değeri olan sıcak jeotermal suyla öyle bir markalaşma yapacağız ki, önümüzdeki yıllarda Kırşehir sağlık turizminin merkezi olacak. Afyon ili Rektörü, Belediye Başkanı, AEÜ rektörlüğü, Kırşehir Belediye Başkanı bir araya gelerek jeotermal de söz sahibi olanların katılacağı çalıştay yapılacak.

Düzenlenecek çalıştay da Kırşehir’in yol haritası da belirlenecek. Sıcak suyun kullanıldığı bölgede sera ve seracılık çalışmaları da yapılacak. Bunun için organize sera bölgeleri (cam ve naylon sera) da oluşturulacak. Seracılığın bilimsel çalışmaları yapılacak. Fizibilite raporları Kalkınma Bakanlığına sunuldu.

Kırşehir’de pilot üniversite projesi olarak altı proje hayata geçiyor. Bu projeler ise; Jeotermal Sera Projesi, Kaba Yem Projesi, Ceviz Projesi, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Tamamlayıcı Tıp Merkezi Projesi, Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi"

Basın toplantısı gazetecilerin sorularının ardından fikir-alışverişi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile