Rektörler, bakanların üniversiteleri daha çok ziyaret etmesini istedi

Siyasilere üniversitelerde yumurtalı saldırılar gündemdeki yerini korurken, rektörlerin bakanların üniversiteleri daha çok ziyaret etmelerini istediği

Siyasilere üniversitelerde yumurtalı saldırılar gündemdeki yerini korurken, rektörlerin bakanların üniversiteleri daha çok ziyaret etmelerini istediği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, rektörlerle yaptığı toplantıda bu konu gündeme geldi. Toplantıda Başbakan'a sorunlarını anlatan rektörler, şehir ziyaretlerinde bulunan bakanların üniversitelerini ziyaret etmediği yönünde sitemde bulundu. Rektörler, bakanları şehir ziyaretlerinde mutlaka üniversitelerine beklediklerini ve bu ziyaretlerin üniversiteleri adına önemli olacağı değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın ise bu talebe olumlu baktığı ve bu konuda talebin yerine getirileceğini söylediği belirtildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Türkiye genelindeki üniversitelerinin rektörleri ile geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir araya gelmişti. Buluşmada her rektör 3 dakikalık konuşma süresinde yaşadıkları sorunları ve taleplerini bizzat Başbakan'a aktarma fırsatı bulmuştu.

Erdoğan, 35 soruya geniş çaplı açıklama yaptığı toplantıda rektörlerin, bakanların şehir ziyaretlerinde üniversiteleri de ziyaret etmeleri konusundaki talepleriyle karşılaştı. Rektörler toplantısına vakıf üniversitesi olarak katılan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversiteler adına toplantının faydalı geçtiğini dile getirdi. Devlet ve vakıf üniversitesi rektörlerinin bu toplantıda sorunlarını dile getirerek bizzat Başbakana taleplerini anlattıklarını söyledi. Özkanca, vakıf üniversitesi olarak kendilerinin özellikle alınan yüzde 8'lik KDV'nin düşürülmesi ve yabancı öğretim üyelerinin çalışma şartlarının kolaylaştırılması ile Türkiye'de eğitim almak isteyen yabancı öğrenciler ile ilgili kolaylıkların sağlanması talebi olduğunu söyledi. Özkanca, söz alan rektörlerin, üniversiteleri ile ilgili mekan, öğretim üyesi, personel eksikliği gibi sorunları dile getirdiklerini, Başbakan Erdoğan'ın da bu konularda Maliye bakanından çalışma yapmasını istediğini aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile