Rektörlere Gönderilen 'Arakan' Mektupları Yanıt Buldu

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş'un, Myanmar ordusunun Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamlarına dikkati çekmek için dünyanın farklı yerlerindeki bin üniversiteye 6 dilde gönderdiği mektuplara 100'ü aşkın üniversiteden dönüş oldu Prof. Dr. Durmuş: 'Mektuplar dünyada yankı uyandırdı' FriedrichAlexander Universitat Erlangen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hornegger'ın mektubundan: 'Bu konuda hassasiyet gösterilmeli ve biz üniversiteler olarak görevimizi yerine getirmeliyiz. Sırtımızı koltuklara yaslayıp oturmamalıyız'

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un Myanmar ordusunun Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamlarına dikkati çekmek için 9 Eylül'de çeşitli ülkelerdeki bin rektöre 6 dilde gönderdiği mektuplar yanıt buldu.

İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Türkçe olmak üzere 6 dilde yazılarak gönderilen mektuplara 100'ü aşkın üniversiteden dönüş oldu.

Prof. Dr. Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakan'ın durumuna ilişkin kaleme aldığı mektupları aralarında İngiltere'deki Cambridge ve Oxford, ABD'deki Johns Hopkins ve Michigan, Japonya'daki Kyoto üniversiteleri ile Estonya'daki Tallinn University Of Technology, Macaristan'daki Central European University, Almanya'daki University Of Bremen ve Rusya'daki National Research University Higher School Of Economics'in rektörlerinin de bulunduğu bin rektöre gönderdiğini kaydetti.

Mektuplara bazıları ıslak imzalı bazıları ise elektronik posta ile dönüş olduğunu ifade eden Durmuş, "Mektuplar dünyada yankı uyandırdı." dedi.

Durmuş, Almanya'daki Friedrich-Alexander Universitat Erlangen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Joachim Hornegger'in gönderdiği ıslak imzalı mektuptan çok etkilendiklerini dile getirdi.

- "Sırtımızı koltuklara yaslayıp oturmamalıyız"

Rektör Prof. Dr. Hornegger mektubunda, Myanmar'daki Müslümanların içinde bulunduğu durumun günümüzde insan hakları ihlallerinin en kötüsü olduğunu aktardı.

Hornegger mektubunda şunları kaydetti:

"Korkunç bir şekilde yerlerinden sürülen, hak ihlallerine uğrayan insanları sahiplenmek ve insan hakları konusundaki ihlalleri durdurmak için şu ana kadar ciddi girişimlerin olmadığı ortadadır. Bu konuda hassasiyet gösterilmeli ve biz üniversiteler olarak görevimizi yerine getirmeliyiz. Elbette bu çalışmalar yeterli değildir. Sırtımızı koltuklara yaslayıp oturmamalıyız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile