Renault Grubu, Karbondioksit Emisyonları Oranlarında Avrupa'nın Bir Numarası Oldu

İSTANBUL - Renault Grubu, düşük karbondioksit emisyonları konusunda Avrupa'nın bir numarası oldu.

Renault'tan yapılan açıklamaya göre, Renault Grubu gençleşen ürün gamı, Energy serisi motorlarının elde ettiği başarı ve elektrik motorlu araç satışlarının giderek artması sayesinde, 2013'ün ilk yarısındaki binek otomobil satışları çerçevesinde karbondioksit salımı konusunda Avrupa lideri oldu.

Renault Grubu söz konusu performansı, özellikle kilometrede 100 gram karbondioksit altında salımını, Twingo, New Clio, Captur, Mégane ve Dacia Sandero modelleri olmak üzere yelpazesini yakın zaman önce gençleştirmesi ile elde etti. Renault'nun elektrik motorlu araç satışları da bu başarıya katkıda bulundu. Marka elektrikli mobilite konusunda Avrupa'nın bir numarası oldu.

Bir bütün olarak ele alındığında, Renault Grubu'nun sahip olduğu ürün gamının tümünde kilometre başına düşen ortalama karbondioksit salım seviyesi, 2012 senesi ve 2013 ilk yarısında yaklaşık 10 gramlık bir iyileşme gösterdi ve salım değeri kilometrede 125,5 gramdan 115,9 grama düştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Grubu Çevre Direktörü Jean-Philippe Hermine, "Bu liderlik pozisyonu, mekanik stratejimizin Energy motorları yelpazesi ile elektrik motorlu araç stratejimizin meyvelerini verdiğinin kanıtıdır. Tüm bu yenilikler ile Renault Grubu, somut sonuçlar elde etmiş ve faaliyetleri ile sürekli ve belirgin biçimde karbon ayak izini azaltmaya yönelik hedefine ulaşmış oluyor. Bu hem dünya hem de müşterilerimiz için yarar sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile