Resepsiyona Başbakan-BDP görüşmesi damga vurdu

Resepsiyona Başbakan-BDP görüşmesi damga vurdu

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin 23. dönem 5. yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis'te verdiği resepsiyona çok sayıda davetli katıldı.

TBMM’nin yeni yasama yılı nedeniyle verilen kokteyle ilk gelen Bakan Sadullah Ergin oldu. Ergin içeri girer girmez gazeteciler etrafını sardı. Merak edilen konu Askeri İdari Yüksek mahkemesinin YAŞ’ta terfilerin durdurulan 3 subay hakkındaki kararıydı. Fakat Ergin gazetecilere “Bilmediğiniz konuları bana sormayın” dedi. Kendisine soru soran yargı muhabirlerine kızan Ergin sözlerine şöyle devam etti: "Sizlere yargı konusunda açıklama yapıyorum. Gidip magazin yazıyorsunuz. Ben de bundan sonra magazin muhabirlerine konuşacağım” dedi.


BAŞBAKAN - BDP GÖRÜŞMESİ

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in TBMM’nin açılışı nedeniyle verdiği resepsiyonda sürpriz bir görüşme yaşandı. Meclis resepsiyonunun en dikkat çekici anı, Başbakan Erdoğan salondaki turunu tamamladıktan sonra çıkış kapısında BDP’liler ile karşılaşmasıydı. Aslında belki onlar orada Başbakan’ı bekliyorlardı ve kısa bir sohbet oldu. Başbakan Erdoğan, Selahattin Demirtaş’a, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, ‘İyi bir görüşme süreci yürttünüz’ dedi. Demirtaş ise ‘Bu görüşmelerin karşılıklı olduğunu.’ söyledi ve sözü bugün BDP’nin gündemindeki ana maddeye Urfa’daki KCK operasyonuna getirdi ve bunu siyasi bir operasyon olarak tanımladı. Başbakan Erdoğan bu söze tepki gösterdi ‘Siyasi operasyon mu, bunu neden söylüyorsunuz?’ deyince yine BDP Milletvekili Akın Birdal devreye girdi, ‘Hanefi Avcı üzerinde yapılıyor bu operasyonlar.’ diye konuştu Akın Birdal. Başbakan burada yargı ile yürütme arasındaki ilişkiyi anlattı. ‘Biliyorsunuz yargıdan gelen bir durum var.’ diye konuştu Başbakan Erdoğan, ‘Bunların hepsi yapılır. yargı bir şey söylediği zaman, yargı bir operasyon yaptığı zaman yürütme bunun gereğini yerine getirmek zorundadır.’ diye konuştu. BDP’liler tutuklu belediye başkanlarını hatırlattılar Başbakan Erdoğan’a. Başbakan Erdoğan ise ‘Kim gerekiyorsa eğer böyle bir operasyon var ise gereği yerine getirilmek zorundadır.’ diye konuştu. Tutukluluk sürelerinin çok uzun olduğunu söyledi BDP’liler Başbakan’a. Başbakan da ‘Geciken adaletten o da şikayet etti. 20 senedir süre dosyalar var’ dedi. BDP’liler bu noktada Ceza Mahkemeleri Kanunu’na dikkat çektiler. Başbakan Erdoğan ‘Görüşmeler devam ettikçe gerekirse CMK’lar da konuşulur. Önemli olan diyalogların sürmesi’ dedi.

TEK TİP KALKMADI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise gazetecilerin sorusu üzerine “Tek tip askerlik rafa kalkmış değil.TSK'nın yaptığı çalışmaları göreceğiz, ondan sonra karar vereceğiz” dedi.

RESEPSİYONDA BİR İLK

Bugün resepsiyonda bir gelenek bozuldu. Deniz Baykal Genel Başkanlığı döneminde meclisteki resepsiyonlara CHP, yalnızca temsilciler düzeyinde milletvekilleri düzeyinde katılıyordu. Ancak bugünkü resepsiyona CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Hatta Kılıçdaroğlu’yla Gül arasında keyifli bir sohbet yaşandığını söyleyebiliriz. Kılıçdaroğlu da Gül’ün konuşmasını değerlendirdi. ‘Oldukça güzel mesajlar verdi’ dedi.

TBMM'nin 5. yasama yılı resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında ilginç bir diyalog geçti. Gül'ün, "Benden bir beklentiniz var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bugünkü konuşmanız beklentilerimizi büyük ölçüde karşıladı." karşılığını verdi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aynı anda girdiler. Başbakan ve Kılıçdaoroğlu resepsiyon boyunca bir araya gelmezken, CHP lideri ile Gül arasında ayak üstü kısa süreli bir sohbet gerçekleşti. Gül, CHP Genel Başkanı'na "Cumhurbaşkanı olarak benden bir beklentiniz var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bunu bugünkü konuşmanız beklentilerimizi büyük ölçüde karşıladı." cevabını verdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu Bakan Atalay'a "Yakın tarihi öğrenmesi gerekir" diyerek yüklendi.


AYRICA RESEPSİYONDAN BEYAZGAZETE.COM HABER MERKEZİNE ULAŞAN SON DAKİKA KULİS HABERLERİ


TBMM resepsiyonunda Başbakan Erdoğan, Haşim Kılıç, Oktay Vural ve Kemal Kılıçdaroğlu davete katılan kişilerden öne çıkan bazı isimler olarak yer aldılar. Meclisten bir çok milletvekili resepsiyona katılım gösterdi. Bütün CHP'li vekiller CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında bulunurken, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise resepsiyonda tek başına ve kendisine olan ilginin az olduğu, Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasındaki ciddi soğukluğun burada da devam ettiği gözlerden kaçmadı.

Resepsiyon'a davet edilen Oktay Vural, parti arkadaşları muhtemel başka bir programa iştirak ettiklerinden dolayı resepsiyonda yalnız hali ve Hakkı Sühay Okay ile samimi diyalogları gözlemlendi.

Resepsiyon'da içki,tatlı ve meyve servisi yapıldı. Masaüstünde motifli karpuz ayrı bir ilgi odağı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resepsiyondan erken ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile