Resmi Kurumlara Örgüt Üyesi Yetistiren 10 FETÖ Yöneticisi Yakalandi

Konya merkezli 7 ilde Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi (FETÖ/PDY) silahli terör örgütü içerisinde yönetici konumda olan ve örgüte eleman yetistirdikleri tespit edilen 10 kisi gözaltina alindi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan FETÖ/PDY silahli terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen sorusturmalar devam ediyor. Bu kapsamda, FETÖ/PDY silahli terör örgütü içerisinde yönetici konumda olan ve gizli yapilanma içerisinde faaliyet gösteren, kamu kurum ve kuruluslarina örgüt adina yetistirdigi elemanlari yerlestirdikleri tespit edilen 10 süpheli hakkinda yakalama karari çikarildi. Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla Konya merkezli 7 ilde es zamanli düzenlenen operasyonlarda, 10 süpheli yakalandi. Gözaltina alinan süpheliler, sorgulanmak üzere Konya Il Emniyet Müdürlügü TEM Sube Müdürlügüne götürüldü. Emniyetteki islemleri tamamlanan 3 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, 1 kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltindaki 6 süphelinin ise islemleri devam ediyor.

Öte yandan, gözaltina alinan süpheli sahislarin vermis olduklari ifadeler dogrultusunda 423 sahsin daha tespit edildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile