Ressam Mustafa Köseoğlu'nun Sergisi

Ressam Mustafa Köseoğlu'nun Sergisi

Ressam Mustafa Köseoğlu'nun Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı ve yağlıboya tekniği ile yaptığı 27 eserinin yer aldığı kişisel resim sergisi, 12 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Gaziantep'e gelmekten ve Gaziantepli sanatseverlerle eserlerini paylaşmaktan mutlu olduğunu belirten Köseoğlu, “Bir sanatçı yaptığı eserleri ne kadar çok insanla paylaşırsa o kadar mutlu olur” dedi.

Çorum'da 1950 yılında dünyaya gelen Köseoğlu, 1974 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimi aldı. Doğayı esin kaynağı olarak alan sanatçının resmin temelinde, vazgeçilmez bir doğa anlayışı bulunuyor. Artistik özgünlüğü benimseyen bir renk ve figür ressamı olan Köseoğlu'nun konuları her zaman değişkenlik gösterebiliyor.

“Renkçi ve lekeci” olan, doğal formun geriye itilerek, çizgi ve renk dokusunun öne çıktığı dinamik figürlerinde, soyuta yakın bir biçim anlayışını benimseyen Köseoğlu, çalışmalarını Antalya'daki atölyesinde sürdürüyor.

Köseoğlu, şimdiye kadar Antalya, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bodrum ve İzmir'de 23 kişisel sergi açtı, Ankara, İstanbul ve Almanya'da 9 karma sergiye, 2 de yarışmalı sergiye katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile