Restoran Ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi Hayata Geçiyor

Restoran Ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi Hayata Geçiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) ve Google.org is birligi ile geçtigimiz yil hayata geçen “Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi”nin saha uygulamasi Antalya Kepez’de basliyor.

TESK ve Google.org is birligi ile geçtigimiz yil hayata geçen “Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi”nin saha uygulamasi Antalya Kepez’de basliyor. Hazirlanan egitim tiri ile 20 büyük ilde projenin hem tanitimi yapilacak hem de egitim gerçeklestirilecek. Egitim tiri ile www.esnafakademi.org portalinda bulunan “Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde Pazarlama” egitimleri verilecegini belirten TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Lokantaci esnaflarimiz, hayata geçirebilecekleri pratik öneriler ögrenecek. Program kapsaminda isletmelerin haritalara kayit süreçleri, dogru yemek fotograflari için ipuçlari, dijitalde promosyon ve kampanya, müsteri yorumlarini yanitlama gibi basliklarda egitimler bulunuyor. Egitimleri tamamlayarak sertifika alan isletmeci ve çalisanlar, çekilisle verilecek 100 tabletten birisini kazanma sansini da yakalamis olacak. Yani artik esnafimizin tabelasi internette de yanacak” dedi.

“Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi" ile Türkiye’deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini saglamak ve gelirlerini artirmak amaciyla çevrimiçi ve çevrimdisi egitim programi tasarlandigini anlatan Palandöken, “2021 yili subat ayinda baslayan ve 2022 yili aralik ayina kadar sürecek projenin ilk asamasinda bes modülden olusan www.esnafakademi.org egitim portali hayata geçirildi. Gida sektöründe çalisan esnafin dijital yeteneklerini artirmayi amaçlayan projede, pandemi gibi olaganüstü durumlarda is potansiyellerini korumak ve gelirlerin artirilmasi hedefleniyor. Proje kapsaminda hazirlanan egitim tiri 20 ilde gezecek ve her ilde egitim yaparak, projenin bilinirligini artiracak” diye konustu.

Pandemide online yeme içme sektörünün nominal olarak yüzde 100’ün üstünde büyümesi ve online siparislerin dört kat artmasi dikkatleri üzerine çekti. Pandemi ile degisen müsteri davranislarina göre, mobil telefonlar online sipariste en çok kullanilan araç haline geldigini ifade eden Palandöken, “TESK ve Google is birligi ile hazirlanan ‘Restoran ve Kafeler Dijitallesiyor Projesi’nde dijital beceri egitimlerine yönelik olusturulan www.esnafakademi.org egitim portali olusturuldu. Kullanicinin ihtiyaçlarina göre kisisellestirilebilen bir ögrenme deneyimi sunan esnafakademi.org egitim portali içerisinde ‘Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde Pazarlama’ modülleriyle isletmeler hemen hayata geçirebilecekleri pratik önerileri ögreniyor” dedi.

Pandemi döneminde zor zamanlar geçiren esnafa destek vermek amaciyla 2020 yilinda Ticaret Bakanligi ve Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi’nin destegi ile TESK is birliginde “Dijital Dönüsümle Fark Olusturan Esnaflar” programini hayata geçirdiklerini açiklayan Google Türkiye Kamu Isleri Direktörü Pelin Kuzey ise, “Google Türkiye olarak bireylerin, isletmelerin gelisen dijital teknolojinin sundugu araçlardan faydalanarak rekabetçi hale gelmesi ve dijital beceriler kazanmasi için pek çok projeye imza atiyoruz. Dijitallesme yolunda Türkiye’nin her zaman yanindayiz. Türkiye ekonomisinin can damari olan esnaflarin da tüm dünyanin içerisinde oldugu dijital dönüsüm rüzgarinda geride kalmamasi için projeler gerçeklestiriyoruz. TESK ile gerçeklestirdigimiz is birligi sonucunda Google.org tarafindan saglanan 500 bin dolarlik destek paketiyle 20 bin restoran ve kafeye ulasmayi hedefliyoruz. Projemizin egitim platformu olan www.esnafakademi.org esnafimizin ihtiyaç duydugu dönüsümü gerçeklestirmelerine yardimci olacak. Ücretsiz dijital pazarlama egitimleri sunulan bu platform sayesinde esnafimiz dijital araçlarla islerini büyütebilecek. Bu yüzden esnaflarimizi bu önemli firsattan yararlanmak üzere platforma kayit olmaya davet ediyorum” dedi.

Egitimler çerçevesinde isletmelerin haritalara kayit süreçleri, dogru yemek fotograflari için ipuçlari, dijitalde promosyon ve kampanya, müsteri yorumlarini yanitlama gibi basliklarda egitimler bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile