Restorasyonu Tamamlanan Mezar Taslari Turizme Kazandirildi

Restorasyonu Tamamlanan Mezar Taslari Turizme Kazandirildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde “Tarihin Görgü Taniklari Ayaga Kalkiyor” projesi bünyesinde restorasyonu tamamlanan mezar taslari turizme kazandirildi.

Ortak Kültür Mirasi Türkiye ve AB Arasinda Koruma ve Diyalog-II Hibe programi ile desteklenen, Ahlat Doga ve Kültürel Mirasi Yasatma Dernegi (ADER) tarafindan yürütülen proje ile turizme kazandirilan mezar taslari için açilis programi düzenlendi.

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarligi girisinde düzenlenen açilis programi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programin açilis konusmasini yapan Ahlat Doga ve Kültürel Mirasi Yasatma Dernegi (ADER) Baskani Samet Adiyaman, projeyi güzel bir sekilde yürüttüklerini belirterek, emek veren tüm paydaslara ve ekip arkadaslarina tesekkür etti.

Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban da, çok önemli bir bulusma noktasinda bulunduklarini ifade ederek, “Burada emek sarf eden dernek baskanimiza, kaymakamlik ve kazi ekibimize tesekkür ediyorum. Tüm üniversitelerimizin Ahlat’taki bu kültürel mirasin ihyasi için alarma geçmesi lazim. Bu miras, bizden sonraki nesillere de ulastirilacak kadar kiymet arz edecek niteliktedir. En büyük Türk Islam Mezarligi bu ülkedeyse, bu ülkenin tapu senedi burasidir ve bura sizin öz yurdunuzdur” dedi.

Ahlat Kaymakami Fikret Dag ise bir projenin daha sonuna geldiklerini ifade ederek, “Bugüne kadar bizlerin yaninda olan tüm paydas kurumlarimiza, kazi ekibimize, dernek yönetimimize tesekkür ediyorum. Bundan sonraki projelerimizde de bu bir ön adim olur diye temenni ediyorum” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Selçuklu Meydan Mezarligi gezilerek, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarligi ve Eski Ahlat Sehri Kazi Baskani Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Kulaz’dan bilgi alindi. Kulaz, açilisa katilanlara hem mezarlikla ilgili hem de proje neticesinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Daha sonra gezilen resim sergisi ve kokteylle birlikte açilis programi sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile