Restore Edilen 250 Yıllık Çakırağa Konağı'nı Rıfat Hisarcıklıoğlu Ziyarete Açacak

Restore Edilen 250 Yıllık Çakırağa Konağı'nı Rıfat Hisarcıklıoğlu Ziyarete Açacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 31 Ağustos Cuma günü Ödemiş’e gelerek Birgi’deki tarihi Çakırağa Konağı’nın açılışını gerçekleştirecek.

Üniversite olarak değerlendirilmesi gündemde olan eski tekstil fabrikasında incelemelerde bulunacak Hisarcıklıoğlu, daha sonra Birgi’ye geçerek İmam-ı Birgivi’yi ziyaret edecek ve restorasyonu tamamlanan Çakırağa Konağı’nın açılış kurdelesini kesecek. Son olarak 2008 yılında Ödemiş’e gelen ve Gölcük’te bir toplantı gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu’nun yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Hisarcıklıoğlu’nun Ödemiş programıyla ilgili açıklama yapan Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aka, “TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu borsamızın daveti, Ödemiş’imizin misafiri olarak 31 Ağustos 2012 Cuma günü Ödemiş’e gelecektir. Kendilerini en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Hep birlikte Tekstil arazimiz ile çevresini gezip, Birgi İmam-ı Birgivi ve tarihi yerleri ziyaret ederek, restorasyonu tamamlanan Çakırağa Konağı’nın açılışını yapacaktır. Bize bu onuru yaşatacağı için kendilerine şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yaklaşık 1 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının ardından 300 yıllık konağın merdiven ve taşıyıcı direklerinin güçlendirildiği öğrenilirken, konağın yeniden ziyarete açılması tarihe başkent olarak kaydedilen Birgi’de heyecana neden oldu

Konağın yeniden ziyaretçilere açılmasını büyük bir heyecanla beklediklerini ifade eden Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, “Birgi’nin sembollerinden olan ve Küçük Menderes havzasının önemli tarih değeri olan Çakırağa Konağımızın yeniden ziyaretçilere açılması beldemizin turizmi adına çok sevindirici. Konağımızın açılışının da büyük bir törenle yapılması ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılışa katılması da yöremiz adına önemli bir tanıtım olacak. Tüm halkımızı açılışa bekliyoruz” diye konuştu.

Çakırağa Konağı’nın 4 yıldır ziyarete kapalı olduğunu ve sadece bahçesinin gezilebildiğini hatırlatan ÇEKÜL Vakfı Küçük Menderes Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek de, Birgi’de yürütülen tarihe ve doğaya sahip çıkma çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu, Çakırağa’da yapılan güçlendirme çalışmalarının da bu kapsamda değerlendirilebileceğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile