Reyhanli Saldirisinda Hayatini Kaybeden 53 Kisi Dualarla Anildi

Reyhanli Saldirisinda Hayatini Kaybeden 53 Kisi Dualarla Anildi

Hatay’in Reyhanli ilçesinde 11 yil önceki bombali saldirilarda hayatini kaybeden 53 kisi törenle anildi.

Reyhanli ilçesinde 11 Mayis 2013 tarihinde 53 kisinin hayatini kaybettigi çok sayida kisinin yaralandigi 2 ayri bombali terör saldirisinin 11. yil dönümü dolayisiyla anma programi düzenlendi.

11 Mayis Sehitler Aniti önünde ellerinde Türk bayraklari ve yakinlarinin oldugu fotograflar bulunan grup; saygi durusunda bulundu, Istiklal Marsi’ni okudu. Saldirilarda hayatini kaybedenlerin adinin tek tek okundugu anma etkinliginde dualar da edildi. Programa Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Öntürk, Reyhanli Kaymakami Yasin Öztürk, Reyhanli Belediye Baskani Ahmet Salman Yumusak ve vatandaslar katildi.

"Vatan ugruna 53 sehit daha veririz" diyen Sehitler Dernegi Baskani Ahmet Tuna, "11 Mayis Türkiye için en karanlik günden en aydinlik güne çiktigi gündür. 11 Mayis’in tek amaci var; ülkemizi kan gövdesine götürmek, kardes kani dökmek, vatani bölmek ve bizi savasa sokmak ama bunlari basaramadilar. Biz 53 sehit verdik. Bu vatan ugruna bir 53 sehit daha veririz. Vatan ana, bayrak ve namus demektir. Biz bunlar için canimizi da veririz. Bugün Anneler Günü tam 11 yil önce ayni gün 53 tane sehit verdik" dedi.

Bu milletin hiçbir zaman birlik ve beraberliginin bozulmayacagini dile getiren Reyhanli Kaymakami Yasin Öztürk ise, "Huzur ve refah içerisinde yasayan Reyhanli’mizda huzursuzluk istenmesinin, ülkemizde kargasa, kaos olusturarak yipratilma düsüncesinin yil dönümüdür. Bugün ayni zamanda bu milletin hiçbir zaman birlik ve beraberliginin bozulmayacaginin da bir göstergesidir. Bu vesileyle sehit ailelerimize bassagligi diliyorum" seklinde konustu.

Patlamada hayatini kaybeden 11 kisinin birinci dereceden yakini oldugunu söyleyen Reyhanli Belediye Baskani Ahmet Salman Yumusak ise, "53 sehidimizin mekanlari cennet olsun. Ruhlari sad olsun. Bunlarin 11 tanesi benim birinci dereceden akrabam, hepsi de benim yakinim ve kardesim. 1 kisiyi buraya ben birakmistim. Mekanlari cennet olsun" dedi.

Her sene ayni aciyi yasadiklarini ifade eden Hatice Erboz da, "11 Mayis patlamasinda ablami ve kizimi kaybettim. Acimiz ilk günkü gibi taze Reyhanli olarak bu katliamin yil dönümünde unutulmadigimizi görmek güzel. Bütün annelerin adina söylüyorum bu bizim için aci bir olay içimiz ilk günkü gibi yanmaktadir. Bizim için Anneler Günü bitti. Her sene ayni aciyi ayni günü yasiyoruz. 11 yil önce bugün bu patlama gerçeklesti. Hala ayni aciyi yasiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Benim için anneler günü yok ben o gün oglumu topraga verdim" diyen Medine Erdemci ise, "11 Mayis’ta sehit olan Halil Erdemci’nin annesiyim. Patlamada 1 oglumu kaybettim digeri yarali çikti. 6 aylik yavrusu arkasinda yetim kaldi. O gün dünyamiz basimiza yikildi. Bize mahseri yasattilar. Evladimin kara haberini aldim. Ikinci günü Anneler Günü’nde ben evladimi topraga verdim. O günden beri Anneler Günü’nü kutlamiyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile