Ritim Bozukluğu Neden Olur?
Ritim bozukluğu yaşandığında birçok kişi konu hakkında endişelenerek ritim bozukluğu neden olur sorusuna cevap arar. Ritim bozukluğu birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Özellikle gerginlik ve stres ritim bozukluğu ortaya çıkaran en yaygın nedenler arasında yer alır. Sigara kullanımı da bu duruma davetiye çıkarabilir. Sigara damar yapısının bozulmasına neden olur ve bu şekilde kalbi etkiler. Ritim bozukluğu neden olur sorusuna şu maddeler de cevap olarak verilebilir;
- Çok fazla kafein tüketmek de ritim bozukluğu rahatsızlıklarını ortaya çıkarabilir.
- Alkol kullanımı kalbi etkileyen zararlı alışkanlıklar arasında bulunur. Bu sebeple alkol tüketimi konusunda sınır bulundurmak oldukça önem taşır.
- Depresyon sonucunda da ritim bozuklukları ortaya çıkabilir. Birçok kişi yaşadığı üzüntü ve depresyon sonucunda bu rahatsızlığa yakalanabilir.
Ritim Bozukluğu Belirtileri
Ritim bozukluğu ortaya çıktığında birçok kişi oldukça endişelenir. Bu davranış durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir. Bu sebeple en çok merak edilen sorular arasında ritim bozukluğu belirtileri yer alıyor. Bu belirtiler ortaya çıktığında mutlaka alanında uzman bir doktora danışmanız tavsiye edilir. Ritim bozukluğu belirtileri şu maddeler halinde sıralanabilir;
-Nefes almakta zorluk yaşama
- Göğüs ağrısı meydana gelmesi
- Sol kolun uyuşması ve ağrıması
- Göğüste sıkışma ve tekleme hissi
- Bayılma hissi
- Yorgunluk
- Çabuk yorulma
- Sersemlik hissi
- Kalp atışını boğazda ve göğüste hissetmek
- Göz kararması ve bayılma hissi
- Aşırı terleme
- Bilinç kaybı ve unutkanlık
- Kalbin çok hızlı atması
- Kalbin yavaşlaması
- Yemeklerden sonra gelişen çarpıntı
Ritim Bozukluğu Tedavisi
Ritim bozukluğu tedavisi bu durumdan muzdarip kişilerin en çok araştırdığı konulardandır. Ritim bozukluğu belirtileri ortaya çıktığında alanında uzman bir doktora danışmak bu konuda büyük önem taşır. Doktor tarafından yapılacak testlerle tanı koyulduktan sonra kalpte nasıl bir ritim bozukluğu olduğu belirlenir. Kalbin yavaş veya hızlı atmasına bağlı olarak uygun ilaçlar reçete edilir. İlaç tedavisinde geçmeyen ritim bozuklukları için ise radyofrekans yöntemi tercih edilir. Hastadaki bacak toplardamarından yapılan bu uygulama sonucunda ritim bozukluğu tedavisi gerçekleştirilebilir. Bu sebeple ritim bozukluğu rahatsızlığı ortaya çıktığında geç kalınmadan uzman bir doktora danışılması tavsiye edilir.