Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, Anadolu Ajansi tarafindan düzenlenen "Yilin Fotograflari" oylamasina katilarak 4 fotograf için oy kullandi.

Metin, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve disinda çektigi fotograflari tek tek inceledi.

Haber kategorisinde Muhammed Said'in "Savasin Çocuklari", yasam kategorisinde Sebnem Coskun'un "Saglik Çalisanlarinin Sefkatli Elleri" ile Isa Terli'nin "Istanbul ve Hilal" baslikli fotograflarini seçen Metin, spor kategorisinde ise Ali Atmaca'nin "Sampiyon Mete Gazoz" karesine oy verdi.

Metin, AA'nin yillardir duyarli ve farkli çalismalarinin kendilerini etkiledigini söyledi.

Fotograf oylamalarinin her yil zorlastigini belirten Metin, fotograf seçerken yil içerisinde yasanan olaylarin bir kez daha gözlerinde canlandigini ifade etti.

Metin, fotografin, kitaplara sigmayacak konulari tek bir kareyle anlattigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Fotograftaki tek bir mimik birçok anlami yüklüyor yazilamayanlara. Çok degerli bir çalisma. Bize tekrar haberleri hatirlattigi için Anadolu Ajansina tesekkür ediyoruz. Muhabirlerin de ne sartlarda çalistigini anlatan degerli bir çalisma. Insanlarin yüzündeki aciyi, üzüntüyü, mutlulugu, hayreti tam somut olarak en iyi bu sekilde ortaya koyabilirsiniz. Sizin artik yorumunuza ihtiyaç kalmiyor. Anlam yüklü fotograflarin oylanmasi muhabirleri cesaretlendiriyor ve daha iyiyi yakalamaya itiyor. Bu açidan çok degerli buluyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile