Rize'de, 4. Karadeniz Bölgesel Toplantısı Yapılacak

Rize'de, Avrupa Bölgeler Meclisi tarafından organize edilen 4. Karadeniz Bölgesel Toplantısı yapılacağı bildirildi.

Avrupa Bölgesel Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, 4 Ekim Cuma günü Ridos Termal Otel'de gerçekleştirilecek toplantının konu başlıklarının, 'Sınırsal Ortaklık ','Çevre Bilincini Eyleme Dönüştürme' ve 'Bölgedeki Sosyal, Kültürel ve Eğitim Projeleri' olduğu belirtildi.

Karadeniz Bölge Toplantısının "Yükselt, paylaş, güçlendir, destekle" mesajını taşıdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda bölgeler arası çözümler konuşularak, Karadeniz Havzası programı kapsamındaki ilerlemelerin, yakalanan ve kaçırılan fırsatların, proje yönetimi konusunda alınan dersler ve karşılaşılan zorluklar ile Karadeniz için AB tarafından sağlanan fonların kullanımının değerlendirilmesini amaçlıyor. Toplantıda 2014-2020 yıllarında karşılaşılacak en güncel zorluklar ve fırsatlar değerlendirilecek. Avrupa 2020 stratejisinin hedeflerini tutturabilmek için etkili araçlar sağlanacak. Toplantı, Karadeniz Havzası'nda bölgeler arası işbirliğinin başarılı örneklerini görmek, Karadeniz stratejisinin doğu ortaklığı ve Tuna stratejisi gibi diğer makro-bölgesel stratejilerle etkileşimini tartışmaya da fırsat sunacak."

Bölgelerin kalkınması konusunda işbirliği yapmak ve projeler geliştirmeyi amaçlayan, Türkiye'den Rize dahil 15 ilin üyesi olduğu, Avrupa Bölgeler Meclisi Karadeniz Bölge zirvelerinin ilki 2010 yılında Paris'te, ikincisi 2011 yılında Gürcistan'da, üçüncüsü ise 2012 yılında Ukrayna'da gerçekleştirilmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile