Rize'de 68 bin öğrenci ders başı yaptı

Rize'de, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 68 bin öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim yılının açılması nedeniyle ilde Zihni Derin İlköğretim Okulu'n

Rize'de, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 68 bin öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim yılının açılması nedeniyle ilde Zihni Derin İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Türkiye'de bulunan tüm okulların fiziksel anlamda çağa uygun olduğunu söyledi.

Velilerin, çocuklarını okula göndermekle kalmamalarını, onlarla okulda öğrendikleri bilgi birikimlerini paylaşmalarını isteyen Erkayıran, "Dünya, fen ve bilim alanında her zaman yenilikler üretmekte, bu üretimde biz de çağı yakalamak zorundayız. Başarılı olmak için sadece öğretmenlerimizin çalışması yetmez. Biz, başarılı olan öğrencilere burs veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ülkemizdeki tüm okullar fiziksel açıdan eğitim çağını yakalayacak derecededir. Başarı siz değerli öğrencilerin elinde." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise eğitimde kaliteyi yakalayabilmek adına öğretmen-öğrenci-veli işbirliği gerektiğini söyledi.

İlde 17 bine yakın okuma-yazma bilmeyen insan olduğuna dikkat çeken Çelik, "Bu hafta da tüm öğrencilerimiz okullarına başladı. Rize'de bu yıl her kademedeki 196 okulumuzda yaklaşık 68 bin öğrenci ders başı yaptı. İlimizde geçen yıl açılan sosyal bilimler lisesi ile bu yıl açılan adalet meslek lisesi ile toplam 18 farklı okul türü bulunuyor. 'Ana Kız Okuldayız' kampanyasında bugüne kadar 10 bin 300 kişiye okuma yazma öğrettik, ilimizde 17 bine yakın okuma yazma bilmeyen var, bu kişileri de okuryazar edeceğiz." diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Karavin, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldığı tören, halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile