Rize'de Bir Otel, Müşterilerine, Kaplıcanın Yanı Sıra Yeşil Çay İle Banyo İmkanı Da Sunuyor

Rize'nin İkizdere ilçesi Ilıca köyünde bir termal otel, müşterilerine, kaplıcanın yanı sıra yeşil çay ile banyo imkanı da sunuyor.

İşletme sahibi Kasım Ekşi gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nün 2005 yılında yeşil çayın kozmetik sektörüne kazandırılması için çalışma başlattığını, araştırma çalışmaları sonrasında yeşil çay banyosu denemelerinin yapıldığını hatırlattı.

Bölge ekonomisine önemli katkısı bulunan çayın farklı alanlarda değerlendirilmesine destek olmak amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade eden Ekşi, ''Yeşil çayın faydalarını bilmeyen yok. Biz de ÇAYKUR'un çalışmalarına katkı sağlamak için çalışmalarımızı hayata geçirdik. Banyo yapmak için özel olarak hazırladığımız çayı otelimizde müşterilerimizin hizmetine sunduk. İlk çalışmalar son derece olumlu sonuç vardi'' dedi.

Çay banyosunun hazırlanışının kolay olduğunu dile getiren Ekşi, ''Yaklaşık 250 litrelik doğal kaynak suyu ısıtılarak bekletiliyor. Suyun ısısının 35 dereceye inmesi ile içerisine 10 adet yeşil çay tableti atılıyor, 15 dakika yavaş yavaş karıştırarak demin suya karışması sağlanıyor. Yaklaşık 20 dakika süren Uzak Doğu masaj tekniği ile yeşil çay banyosu vücudun her bölgesine uygulanıyor'' diye konuştu.

Dünyada masaj tekniklerinin en iyi yapıldığı yerin Uzak Doğu ülkeleri olduğunu söyleyen Ekşi, şöyle devam etti:

''Bu nedenle Uzak Doğu'dan çay banyosu için profesyonel elemanlar getirdik. Çay banyosunun yanı sıra termal kaplıcamız da olduğu için Uzak Doğu masaj teknikleri hizmeti veriyoruz. Yetkililerden çay banyosu konusu üzerinde durmalarını istiyoruz. Kozmetik sektöründe dünyada gerideyiz. Bölge için çay sektörü çok önemli. Çayın kullanılabileceği alternatif alanlar daha fazla araştırılmalı. Çayı her alanda rahatlıkla değerlendirebiliriz.''

Ekşi, çay ile ilgili bir çok araştırma yapıldığını belirterek, ''Banyosunun insan vücuduna çok fazla etkisi var. Cildin gerginleşmesini, parlaklığını, sivilcelerin ve siyah noktaların temizlenmesini sağlıyor. İnsanlar kendilerini daha rahat hissediyor. Güzellik banyoları bayanlar için bilinse de son zamanlarda erkelerin de yoğun ilgisini çekiyor'' dedi.

-Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan:-

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay banyosu üzerine çalıştıklarını ve inceleme yaptıklarını belirterek, ''Çay banyosu normal çayı banyoya atarak yapılan bir uygulama olarak algılanmamalı. Laboratuvar ortamında denenmesi gereken uzun çalışmaların ürünü. Örnek özel sektörün yaptığı çalışmalar var. Parfüm ve güneş kremi çalışmamız var. Ferdi çalışmalardan ziyade laboratuvar ortamında uygun projelerle desteklenmesi lazım. Çay sektörünün önündeki en büyük pazar kozmetik sektörü. Bu nedenle çalışmaların sağlıklı olması lazım'' diye konuştu.

Yeşil ve siyah çayın leke bıraktığını ifade eden Erdoğan, ''Küvetlerde leke bırakma sorunu var. Yeşil çayda da siyah çay banyosunda da aynı. Laboratuvar ortamında bunların giderilmesi gerekiyor. Aksi taktirde çay banyosu sonrası küvetin temizliği çok uzun ve yorucu oluyor. Bu sorunlar giderildikten sonra çok önemli bir pazar olacak'' dedi.

Yeşil ve siyah çayın çeşitli cilt sorunları için kullanıldığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''İçildiğinde sağlık anlamında faydalarını biliyoruz. Antioksidan özelliği var. Çin'in belirli bölgelerinde cilt hastalıkları yoğun olduğu dönemlerde yeşil çay kaynatılarak demlenmiş, çay pamukla vücuda temizlik amacıyla uygulanmış. Cilt hastalıkları için Çin'de uygulanan bir yöntem. Estetik açıdan çay banyosu cildin güzelleşmesi, kırışıklıkların giderilmesi için yapılan uygulama. İyi hesap ederek çalışmayı hayata geçirmek gerekiyor.''

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Yayıncı: Murat Kaban
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile