Şiddete maruz kalan ve risk altındaki kadınlara sunulan sağlık hizmetlerini etkinleştirmek için birinci basamak sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim, Sağlık Müdürlüğüne ait Zığındere Eğitim Salonunda yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programının amacının birinci basamak sağlık kuruluşlarında şiddetin erken tanısının ortaya konması, kadına yönelik koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerin entegre bir yaklaşımla ve ekip anlayışıyla ele alınması, aynı zamanda diğer sektörlerle işbirliği içerisinde çalışmak olduğunu belirtti.
Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimince yürütülen program kapsamında sağlık çalışanlarına ve halka yönelik düzenlenen eğitim, bilgilendirme ve farkındalık yaratma amaçlı programların yanı sıra Toplum Sağlığı Merkezleri birinci basamak sağlık kuruluşlarında yapılan çalışmaların aylık olarak müdürlüklerine bildirildiğini ve kayıt altına alındığını ifade eden Özşahin, "2009 yılında başlatılan eğitimler kapsamında 2013 yılında Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarının eğitimleri tamamlanmış olup 41 sağlık çalışanı eğitime katılmıştır. 2014 yılı içerisinde halk eğitimleri ve sağlık çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitimler planlanmaktadır" dedi.
Eğitimi veren psikolog Esra Alemdaroğlu ve sosyal hizmet uzmanı Ezgi Yalım tarafından katılımcılara, kadına yönelik şiddetle mücadele programı tanıtılarak, toplumsal cinsiyet eşitliği, yasal düzenlemeler, kadına yönelik şiddetle mücadelede sağlık hizmeti sunumu, şiddete maruz kalan kadınla görüşme ve iletişim konuları anlatıldı.
Rize'de, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Düzenlendi
Rize'de sağlık çalışanlarına, kadına yönelik şiddetle mücadelede sağlık personelinin rolü ve uygulanacak prosedürlerle ilgili eğitim verildi.