Rize'de Onkoloji Merkezi inşa ediliyor

Rize'de Üniversite Geliştirme Derneği'nin öncülüğünde inşa edilecek Onkoloji Merkezi'nin protokol imza töreni yapıldı.

Rize Valiliği toplantı

Rize'de Üniversite Geliştirme Derneği'nin öncülüğünde inşa edilecek Onkoloji Merkezi'nin protokol imza töreni yapıldı.

Rize Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, Rize'de Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Metin, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi parti temsilcileri ile Doğuş Çay Grubu Genel Müdürü Mahmut Sağun katıldı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, konuşmasında Rizeli hayırsever işadamlarının yaşadıkları şehre sahip çıkmasının çok önemli bir mesele olduğunu söyledi. Doğuş Çay Grubu sahiplerinden Karakan ailesinin hastanenin şehre kazandırılmasında önemli katkıları olduğuna dikkat çeken Hacımüftüoğlu, "Böyle bir hayırlı işe tanıklık etmek insan hayatının önemini ortaya koymaktadır. Bir şehrin yaşayanlarının o şehre sahip çıkması çok önemli bir meseledir. Hastanemiz inşallah kanser hastalarımıza yaptığı hizmetin yanında kanser hastalığının ilacının bulunmasına da vesile olacaktır diye umut ediyorum. Bu hastanede yapılacak olan çalışmaların şu an çaresi yok diye gözüken kanser hastalığının önüne geçmesi dileğimle katkıda bulunan Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kesime teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise, insan hayatını yakinen ilgilendiren noktalarda hayır işlerinde bulunmanın insanlık adına en güzel hizmetlerden biri olduğunu söyledi. "Dünyadan göçüp gittiğimizde geride yaptığımız ve bıraktığımız şeyler kalacaktır." diyen Okumuşoğlu, "Rize bu bakımdan hayırsever işadamlarımızın yaşadığı il için yaptığı hayırlara şahit olmuştur. Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneğimiz çağımızın çok önemli ve ölümcül bir hastalığı olan kanser hastalığı için Onkoloji Merkezini açma çabasındadır. Yapılması planlanan merkez için gerçekleştirilen kampanyalarla bu projenin temeli atılmıştır. Onkoloji Merkezinin ilimize kazandırılmasında büyük katkıları olan Doğuş Çay ailesine ve diğer katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Bölgemiz için çok önemli bir hastalığın çözümüne katkıda bulunması düşünülen bu merkezin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Daha sonra Rize Valiliği, Doğuş Çay Grubu, Rize Üniversitesi ve Rize Sağlık İl Müdürlüğü arasında ilde yapılacak olan Onkoloji Merkezinin inşaatının yapımı konusunda protokol imzalandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile