Rize'de Uluslararasi Müze Günü Ve Müzeler Haftasi Etkinlikleri

Rize'de Uluslararasi Müze Günü Ve Müzeler Haftasi Etkinlikleri

Rize’de ‘Uluslararasi Müze Günü ve Müzeler Haftasi’ çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programa Rize Valisi Kemal Çeber, Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu, Rize Müze Müdür Vekili Seyhan Kurt, kurum amirleri ve ögrenciler katildi.

Programda açilis konusmasi yapan Rize Müze Müdür Vekili Seyhan Kurt, Müzeler haftasi ve Rize müzesinin tarihinden bahsetti. Protokol konusmalarinin sonrasinda Müzeler Günü dolayisiyla hazirlanan resim sergisi açilarak, sergide çalismalari bulunan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerine ve onlara destek olan ögretmenlerine tesekkür belgeleri verildi.

Müzede yer alan eserlerin kara kalem çalismalarini inceleyen Vali Çeber, ögrencileri basarili çalismalarindan dolayi tebrik etti.

Vali Çeber program sonrasi yaptigi açiklamada müzelerin birer tarihi miras hazinesi oldugunu belirterek, “Toplumlarin hafizasi, geçmisi, yarinlara isik tutan bir zaman tüneli olan müzelerimiz tarihin en eski dönemlerinden günümüze kadar uzun çabalar sonucu kültürel, sanatsal ve teknik alanlarda olusturdugu eserleri tasnif ederek insanlara sunan mekanlardir. Buralari gezdigimiz zaman geçmisi, insanlarin düsünüs, inanç, yasayis ve sanat anlayislarini, bize biraktiklari eserlerden ögreniyoruz. Müzeler adeta geçmise isik tutan mekânlardir. Bu kültürel varliklarimizi bizlerde gelecek kusaklara aktarmaliyiz. Geçmisimizi bilememiz, bu topraklardan geçen kültürel degerleri ögrenmemiz son derece önemlidir. Bu mirasi layikiyla tasimak, toplum ve millet olarak hepimizin en önemli görevlerindendir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile