Rize'de Yogun Yagis Beklenen Bölgelerde 112 Hane Geçici Olarak Tahliye Edildi

Rize'de Yogun Yagis Beklenen Bölgelerde 112 Hane Geçici Olarak Tahliye Edildi

Rize'de yogun yagisin etkileyecegi tahmin edilen bölgelerdeki 164 haneden 112'si geçici olarak tahliye edildi.

Vali Kemal Çeber, yaptigi yazili açiklamada, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde kurulan Kriz Masasi'nda gelismelerin takip edildigini, ildeki tüm kurumlarin gerekli tedbirleri aldigini belirtti.

Yaklasik 48 saat sürecek yeni bir yogun yagis uyarisi oldugunu vurgulayan Çeber, "Biz de buna karsi tedbirlerimizi iki gündür planliyoruz. Bütün ilçelerimiz dahil çok riskli oldugunu degerlendirdigimiz tüm ilçelerdeki yogun yagisin vuracagi yerlerde 164 haneden 112'sini tahliye ettik. Bunlar geçici bir tahliye." ifadelerini kullandi.

Çeber, ayni bölgelerdeki araçlari da kaldirdiklarini belirterek "Hemen hemen her kritik menfezimizin basinda is makinelerimizi ve personelimizi hazirda bekletiyoruz. Buna Karadeniz Sahil Yolu da dahil. Rize Il Özel Idaresi ekiplerimizin takviyeleriyle beraber 227 is makinesi ve araç hazir bekliyor." degerlendirmesinde bulundu.

Gelismelerin kriz merkezinden anbean takip edildigini vurgulayan Çeber, sunlari kaydetti:

"Biz, tahminlerle uyumlu bir süreç yürütüyoruz. Su ana kadar sahillerde siddetli bir yagis bekleniyordu ve öyle oldu. 13.00-21.00 saatleri en kritik zaman olarak degerlendiriyor. Bulutlarin biraz daha toparlanip kirsal alanimiza gidip oradan yagis birakmasi ve ardindan sahile tekrar geri dönmesi bekleniyor. Dolayisiyla biz saat 21.00'e kadar ekstra teyakkuzda olacagiz. Rize, bu anlamda en tecrübeli illerden bir tanesi. Vatandaslarimizi bu noktada muhtarlar araciligiyla uyardik. Kendileri tedbirlerini aldi. Bizler de ayni sekilde tedbirlerimizi aldik. Insallah hasarsiz ya da en az hasarla atlatmayi ümit ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile