Rize Fırıncılar Odası Başkanı Kumbasar Açıklaması

RİZE - Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, fırıncılar olarak hiçbir zaman Ramazan ayını fırsata dönüştürmediklerini belirtti.

Kumbasar, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayı öncesi vatandaşlara açıkta satılan ve Gıda Kayıt Belgesi olmayan yerlerden ekmek, pide, tatlı ve unlu mamulleri satın almamaları uyarısında bulundu.

Bu tür yerlerden yapılan alışverişlerin insan sağlığını tehdit ettiğini ifade eden Kumbasar, şöyle devam etti:

"Bunların denetlemelerini yetkililerimiz yapacak. Gıda Kayıt Belgesi olmayan işletmeler sağlıklı ve yasal değildir. Unlu gıda ürünleri fırınlardan ve pastahanelerden güvenle alınabilir. Bunun haricinde satış yapan iş yerlerinden vatandaşlarımız alışveriş yapmasın. Odamıza bağlı fırınlar ve pastanelerde kaliteli ve hijyen şartlarına uygun üretim yapılmaktadır.''

Kumbasar, Rize'de pide fiyatlarının her yıl olduğu gibi bu yıl da düşük olcağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fırıncılar olarak hiçbir zaman Ramazan ayını fırsata dönüştürmedik. Bu yıl 450 gram susamlı pidenin fiyatını 2 lira olarak belirledik. Yumurtalı ve susamlı pide ise 2,5 liradan satılacak. Pide fiyatı 4 yıldır değişmedi. Vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı ürünü uygun fiyata almaları için her zaman titiz davranıyoruz. Oda olarak belirlediğimiz gramajı ve fiyatı Rize Valiliğine, Rize Belediyesine ve bütün fırınlarımıza gönderdik. Bu yıl pide tek gramajda satılacak. Halkımızı uyarıyoruz. 450 gram pide dışında gramajı eksik olan pide almasınlar. Ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla ekmeğe de herhangi bir zaman yapılmayacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile