Rize, Kanserde Sağlık Üssü Olmaya Aday

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, hastanelerine bağlı Robotik Onkoloji Merkezinin, Karadeniz Bölgesi'nin kanser araştırmaları ve tedavisi üzerine kurulan en donanımlı merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Türüt, merkezin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Robotik Kemoterapi Merkezinin tüm dünyada kemoterapik ilaç hazırlama konusunda en ileri teknolojiye sahip merkezler olduğunu belirterek, "Dünyada 50, Türkiye'de 7 merkezde, Karadeniz Bölgesi'nde ise ilk olarak Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Robotik Onkoloji Merkezi olarak hizmete açılmıştır. Merkezimiz bölgedeki tüm hastalara hizmet vermektedir" dedi.

Hasta güvenliği ve konforunun ön planda tutulduğu hastanede, hasta odalarındaki tasarımdan, hasta ve hasta yakınlarının dinlenme alanlarına kadar her şeyin hastane mimarisi konusunda uzmanlaşmış ekipler tarafından inşa edildiğini anlatan Türüt, şöyle devam etti:
"Merkezimiz 80 yatak kapasitesine sahiptir. Ayakta kemoterapi uygulama ünitesi geniş, ferah ve modern yapısı ile hastaların rahatlığı ön planda tutularak dizayn edilmiştir. 40 yatabilen, ergonomik kemoterapi koltuğu, 2 özel oda, bir acil müdahale odası ile konforlu bir uygulama mekanı sağlanmaktadır. Hasta odaları, hasta ve yakınlarının kendilerini huzurlu hissedecekleri ve ihtiyaçlarının tamamını karşılayacakları şekilde tasarlanmış olup, müzik, internet, kütüphane, gazete ve süreli yayınları içeren konforlu sosyal alanlar oluşturulmuştur."
Robotik Onkoloji Merkezinin Ağustos 2013'ten itibaren hizmette olduğunu ifade eden Türüt, "Robotik Onkoloji Merkezi bünyesinde barındırdığı medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi-radyoterapi ünitesi, nükleer tıp ünitesi ve iyot 131 ünitesi, biyokimya laboratuvarı ile en çağdaş tedavileri uygulamayı hedeflemektedir. Merkezimiz bünyesinde 2 uzman medikal onkolog, 3 uzman radyasyon onkoloğu, 3 nükleer tıp uzmanı, 5 onkoloji hemşiresi, 3 ilaç hazırlama hemşiresi, 2 robot operatörü ve 4 tıbbi sekreter ile hastalarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır" diye konuştu.

-Hastalar artık başka illere gitmek zorunda kalmıyor
Türüt, onkoloji hizmetlerinin yeterli düzeyde olmaması nedeniyle yıllardır çok zor şartlar altında başka şehirlere gitmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarının, yeni başlayan tam donanımlı onkoloji hizmetleriyle artık Rize'de tedavi olabildiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı hizmet veren Robotik Onkoloji Merkezi, ileri teknoloji cihazları, multi disipliner yaklaşımı ve konusunda uzman, deneyimli doktor kadrosuyla Karadeniz Bölgesi'nin kanser tedavisinde sağlık üssü olma yolunda ilerlemektedir. Rize merkez ve ilçeler, Artvin ve ilçeleri, Gümüşhane ve Bayburt'u da kapsayan yakın çevresine ve Gürcistan, Batum, Azerbaycan ülkeleriyle de sağlık turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlayan bir onkoloji hastanesi olarak hizmet vermeyi hedeflemekteyiz. Uzak mesafeden gelen hastalarımız içinde yatış işlemi yapılarak tedavinin ardından hastamız kendisini iyi hissettiği zaman taburcu edilmektedir. Bu da uzak mesafeden gelen hastalarımız için önemli bir avantaj, rahatlık ve yaşam kalitesini artırıcı bir unsur olmaktadır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile