Rize Kent Konseyi, Evlatlık Edindiği Özürlü Çocuğa Gözü Gibi Bakan Hatice Şengün'ü Yılın Annesi Seçti

Rize merkeze bağlı Balıkçılar köyünde yaşayan Hatice Şengün, Rize Kent Konseyi tarafından yılın annesi seçildi.

Merkeze bağlı Balıkçılar Köyü'nde yaşayan Şengün ve Recep Şengün çifti çocukları olmayınca 1992 yılında İstanbul Darülaceze'ye başvurarak evlat edinmek istedi. 6 çocuğa bakan ancak karar veremeyen Şengün ailesi 7'inci olarak İstanbul Fatih cami avlusuna terk edilmiş olan ve adı Fatih konulan 3 aylık erkek bebeği almaya karar verdi.

Şengün, yaptığı açıklamada, 1988 yılında evlendikten sonra çocuklarının olmaması nedeniyle 1992 yılında Fatih'i almaya karar verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

''1992 yılından beri oğlumla uğraşıyoruz. 3 yaşında özürlü olduğu belli oldu. Geri verme imkanımız vardı ama vermedik. Eşim, 'bizim çocuğumuz olsaydı ve özürlü olsaydı bir yere mi verecektik onu' dedi.

O gün bugündür Fatih Cihan'a İstanbul'da üç ameliyat yaptırdım. Bayağı bir uğraştım. Maddiyattan çok maneviyat olarak çok yıprandık. En son Rize'ye yerleşmeye karar verdik. 2000 yılından bu yana Rize'deyiz. Zehra Usta Eğitim ve Uygulama Okulu'na gidiyorduk. Bu sene okulu bıraktık. Oğlumla burada yaşıyoruz.''

'Dünya bir tarafa Fatih bir tarafa' diyen Şengün, şöyle devam etti:

''Bütün herkesi bunun için yakar yıkarım. Bazen öyle oluyor ki Fatih yüzünden eşimi, eşimin ailesini de kendi ailemi de biranda silebiliyorum. Bu sene de yılın annesi seçildim, bu unvanı aldığım için çok mutluyum. Bütün anneler yılın annesidir. Ama bana layık gördükleri içinde herkese teşekkür ederim. Anne olmak için illa kan bağı olması gerekmiyor. Hiç önemli değil. Annelik duygusu bambaşkadır. Ben hiçbir zaman özürlü görmedim onu.''

Çevrelerince kabul edilmediklerini öne süren Şengün, ''Evlatlık aldığımız için çevremizdekiler tarafından yadırgandık. Kendi dünyamızda yaşıyoruz. Pek insanlarla iç içe değiliz'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile