Rize'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. Yil Dönümü Etkinlikleri

Rize'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. Yil Dönümü Etkinlikleri

Rize’nin düsman isgalinden kurtulusunun 104. Yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlaniyor.

Rize Valiligi ile Rize Belediyesi tarafindan Atatürk anitina çelenklerin konulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasiyla baslayan kutlama programinin kalan bölümü Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Sehit Ugur Korkmaz konferans salonunda devam etti. Günün anlam ve önemiyle ilgili Rize Il Jandarma Komutanligi personeli Jnd. Yrb. Murat Baytas tarafindan bir konusma gerçeklestirildi.

Programda bir konusma gerçeklestiren Rize Belediye Baskani Rahmi Metin “Tarihi san ve serefle dolu mazlumlara ümit zalimlere korku salmis bir millet oldugumuzu, Tarih boyunca bagimsizligimizi korumak için çok zor imtihanlardan geçtigimizi ve Bu topraklar 100 yildir bize ’Vatan’ olmussa bunun bedelini bu milletimizin kaniyla, caniyla ödedigini. Milli mücadele yillari tarihi süreçte en zor yillarimiz ve vatani savunma imtihanimiz olmustur. Bugün bu nesiller vatanini ne denli seviyorsa, ne denli ölümüne vatanim diyorsa bu kazanmisligin zorlugunu, geçmisin çilesini, zahmetini de içinde barindiriyordur. Bu duygularla tüm yurtta oldugu gibi tarihimizdeki sayisiz kahramanliklardan biri de 104 yil önce bu sehirde yasanmistir. Rize’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan kutlama etkinligi ögrenciler tarafindan okunan siirler, halk oyunlari gösterisi ve Rize Imam Hatip Lisesi ögrencilerinden olusan Mehteran takiminin gösterilerle devam etti.

Gösterinin ardindan okullar arasi çesitli dallarda yarismaya giren ögrencilere Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin ve Rize Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Patlak tarafindan ödülleri takdim edildi.

Kutlama programina Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Patlak, Il Jandarma Komutani Jnd. Alb. Hakan Dedebagi, Il Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, askeri personel, kurum müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile