Rize'nin Yeni Lezzeti 'Cevizli Balkabakli Firin Helvasi' Oldu

Rize'nin Yeni Lezzeti 'Cevizli Balkabakli Firin Helvasi' Oldu

Rize’de ‘Türk Mutfagi Haftasi’ etkinlikleri kapsaminda düzenlenen programda daha önce ‘Pelise’ ile gündeme gelen lisenin ‘Cevizli balkabakli firin helvasi’ ilgi odagi oldu.

Rize’de Türk Mutfagi Haftasi sebebiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Rize Merkez sahil dolgu alaninda bulunan Çay Çarsisi’nda düzenlenen programa Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Etkinlikte Rize Valisi Baydas ile Belediye Baskani Metin karsilikli geçerek yayik vurdu. Düzenlenen etkinlikte daha önce likapa sirasindan yaptiklari ‘Pelise’ ile gündeme gelen Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu kez yaptiklari ‘Cevizli Baklavali Firin Helvasi’ ile damga vurdu.

Etkinligin vatandaslarin dikkatini çektigini ve etkinlikte yer alan yemeklerin çok begenildigini ifade eden Vildan Oral, "Amacimiz cografi isaretli ürünlerimizle birlikte kültürümüzü tanitmak, lezzetli ürünleri degisik sekillerde sunmak. Yöremizin yemeklerini sunuyoruz. Vatandasimizin ilgisi de çok güzel. Hamsili perde pilavimizi ve baklavamizi çok begendiler. Perde pilavinin hamsi ile birlesmesi ilgi çekti" dedi.

Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ögrenim gören Nilda Dilay Dalkiliç isimli ögrenci Cevizli Baklavali Firin Helvasi’ni tadanlarin çok begendigini dile getirerek, “Içerisinde Bal kabagi, tahin helvasi ve süt var. Ilk önce bal kabagini haslayarak rondodan geçirdik. Sütünü ekledik, helvasini ekledik, limonunu ekledik. Bence bu lezzet tutar. Yöresel bir lezzet oldu. Tadanlar çok begendiler. Bence bu lezzeti herkes tatmali” seklinde konustu.

Yiyecek içecek hizmetleri ögretmeni Selçuk Gün, Rize’ye yeni lezzetler kazandirmayi amaçladiklarinin altini çizerek, “Okulumuzda çogunlukta Rize’ye yeni lezzetler kazandirma pesindeyiz. Geçtigimiz yillarda likapadan hazirlanan bir tatli olan Pelise’yi sunmustuk. Bu yilda farkli bir sey denedik ve cevizli baklavali firin helvasi yaptik. Balkabagi yöresel bir ürünümüzdür. Bunu tahin helvasiyla birlestirerek bir ürün kazandirmaya çalistik. Insanlarimizin damak zevkine hitap edecek bir ürün oldugunu düsünüyoruz. Yiyenler çok begeniyorlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile