Rize Valisi Hacımüftüoğlu: Afetzedelere 5 milyon 250 bin lira verilecek

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gündoğdu'daki afetzedelere verilmek üzere Başbakanlık kanalı ile 5 milyon 250 bin lira ödenek çıkarıldığını söyle

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gündoğdu'daki afetzedelere verilmek üzere Başbakanlık kanalı ile 5 milyon 250 bin lira ödenek çıkarıldığını söyledi.

Hacımüftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezine bağlı Gündoğdu beldesinde 26 Ağustos'ta etkili yağış sonrası meydana gelen ve 13 kişinin ölümü 1 kişinin de kaybolmasına neden olan sel ve heyelanlarla ilgili afetzedelere sevindirici haber verdi. Vali Hacımüftüoğlu, ''Heyelan sonrasında ilk etapta 1 milyon 750 bin lira gönderilmişti. Şimdi de afetzedelere verilmek üzere 5 milyon 250 bin lira ödenek çıkarıldı. Ödenek henüz bize ulaşmadı. Bize ulaştığı anda ödemelere başlayacağız.'' dedi.

Beldede sel ve heyelanlar nedeniyle mağdur olan tüm vatandaşlara yardım yapılacağını vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Toprağını kaybeden, iş yeri zarar gören, bir şekilde mağdur olan tüm vatandaşlarımıza yardım yapacağız. Bu kapsamda evini kaybeden ve kirada oturmak zorunda olan vatandaşlarımızın da kira yardımlarını ödeyeceğiz. Beldede toplam mağdur sayısı bin civarında. Afetzedelere bayram öncesinde yardımı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile