Rizeli Balikçilara Hava Muhalefeti Engeli

Rizeli Balikçilara Hava Muhalefeti Engeli

2021-2022 balik avi sezonu bu gece itibariyle açildi. Geçen sezon umdugunu bulamayan Rizeli balikçilar, bugün denizdeki hava sartlarinin bozuk olmasindan dolayi ilk gün denize çikamasa da bu yilki av sezonunda istavrit ve hamsiden yana umutlu oldugunu dile getirdi.

Türkiye’de oldugu gibi Rize’de de av yasagi 1 Eylül itibariyle kalksa da, tüm hazirliklarini tamamlamalarina ragmen Rizeli balikçilar bu yil sezonun ilk gününde hava sartlarinin kötü olmasindan dolayi denize çikamayarak, umutlarini yarina erteledi. Birçok balikçinin ilk günde hava sartlarina bagli nedenlerden ötürü ‘Vira Bismillah’ diyememesine ragmen sezondan umutlu olduklarini dile getirerek, hamsi ve istavritin bu yil bol olacagini ifade etti.

’Atahan 53’ isimli balikçi teknesinin kaptani Ahmet Tuhan, bu yil da sezondan umutlari oldugunu dile getirerek “Yeni sezon hayirli ugurlu olsun. Kazasiz belasiz baslama dilegiyle. Her sene oldugu gibi bu sene de bir umutla baslayacagiz insallah. Palamut bu yil az görünüyor. Istavrit geçen zamanlara göre daha iyi. Havalar biraz daha soguyunca belki palamut çikabilir. Bu aksam denize açilacagiz ama hava kosullari pek uygun degil, o nedenle çikip bir dolasacagiz. Sadece çikip bir kesif yapacagiz, fakat avciliga bir müsaade olacagini bu gece sanmiyorum. Bu sene umudumuz hamsi ve istavritten yana, yil hamsi ve istavrit yili olacak gibi duruyor” dedi.



“Denizin isi belli olmaz”

Balik fiyatlarinin denizin bolluguna göre degisecegini dile getiren kaptan Tuhan, “Fiyatlarin durumu denizin ve havanin durumuna göre farklilik gösterecek. Balik bol olursa ucuz, az olursa pahali olur. Bu is biraz da denizin durumuna bakar. Dedigim gibi hamsiden yana umudumuz fazla. Geçtigimiz yil bol miktarda hamsi vardi ancak standart boyutlara ulasmadigi için devletimiz yasaklamisti. Bu yil öyle olmayacagini umut ediyoruz ama dedigimiz gibi denizin isi belli olmaz” seklinde konustu.



“Yüce rabbimiz bol rizik verir”

Balikçilik mesleginden birçok insanin ekmek yedigini hatirlatan Ali Kurt ise Eylül ayinda baliktan yana umutlu olduklarini dile getirerek, “2021-2022 sezonumuz açiliyor. Öncelikle herkese hayirli ugurlu olsun. Aldigimiz bilgilere göre palamut su anda normal yogunlukta görünüyor. Umudumuz eylül ayinin onundan itibaren elimizde bayagi baligin olmasi yönünde. Insallah yüce rabbim bol bol verir. Rizkimiz bol olur. Herkes çoluk çocuguna ekmek götürecek. 24 saat ile 48 saat arasinda degisen bir is. Yorucu bir is. Bu meslekten onca kisi ekmek yiyor. Insallah her sey milletimizin gönlünce olur. Yüce rabbimiz bol rizik verir. Insanlar çoluguna çocuguna ekmek götürür. Sezonumuzun istedigimiz gibi gitmesi dilegiyle. Korona hastaligina birebirdir. Balik yiyin saglikli kalin” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile