Rizeli Kadin Kuryeden Hemcinslerine Çagri Açiklamasi 'Çekinilecek Bir Sey Yok'

Rizeli Kadin Kuryeden Hemcinslerine Çagri Açiklamasi 'Çekinilecek Bir Sey Yok'

Rize’nin ilk kadin kuryelerinden olan Esra Mollaömeroglu, hiçbir kadinin bu meslekten çekinmesine gerek olmadigini ifade etti.

Rizeli 25 yasindaki Esra Mollaömeroglu, 1 buçuk yil denizcilik meslegini sürdürdügü esnada yasadigi üzücü olayin ardindan isine ara verdi. Rize’ye tekrar dönen Mollaömeroglu, bu sefer yeni bir is arayisina geçti. Motor kullanmayi çok seven Mollaömeroglu, Rize sokaklarinda moto kuryelik yapanlari görünce kendisini, ‘ben bu isi yapabilirim’ diyerek motive etmeye basladi.

Ilk basta çekinmesine ragmen is basvurulari yapmaya basladi.

is basvurusundan da olumlu sonuç alinca sokak sokak paket dagitmaya basladi.

Rizeli vatandaslarin da alisik olmadi kadin moto kurye hem dikkat çekiyor hem de takdir topluyor. Rize’nin ilk kadin kuryelerinden olma gururunu da yasayan Esra Mollaömeroglu, diger motorcu kadinlara da çekinilecek bir durumun olmadigini ifade etti.

“Ben düsünüyorum ki Rize’de daha fazla kadin kurye olacak”

Ileride daha fazla kadin kuryeyi Rize sokaklarinda görebileceklerini belirten Esra Mollaömeroglu, “Motor sürmeyi çok seviyordum. Bu isi profesyonel nasil yapabilirim diye arastiriyordum. Daha sonra paket servisi yapan insanlari görmeye basladim. Baska bir arkadasimdan ilham aldim. Kendimi bu isi yapabilirim diyerek motive ettim. Daha sonrasinda is basvurusu yaptim. Ise basladim ve is arkadaslarim bana çok yardimci oldu. Birçok adresi güzel bir sekilde tarif ediyorlar zorlanmiyorum ama bazi adreslerde zorluk yasiyorum. Herkes sasiriyor. Takdir ediyorlar. Amcalarin çok hosuna gidiyor. Benle sohbet ediyorlar. Benim gibi kadinlar da imreniyorlar. Ben düsünüyorum ki Rize’de daha fazla kadin kurye olacak. Kimse çekinmeden sorabilir. Bence kadinlarin yapmasi daha iyi. Daha temiz ve titiz çalisiyoruz. Trafikte sikintilar yasiyorum. Erkekler biraz daha trafige hakimiyet kurmuslar. Motor kullanma kabiliyetim iyi oldugu için bunun üstesinden gelebiliyorum. Akrabalarim bana bu is olmaz, kadindan kurye mi olur, erkeklerin yapmasi gereken bir is bu falan dediler. Benim isimde her zaman farkli isleri yapmak. Bundan önce de öyle oldu. Bundan sonrada öyle olacak. Bana bu is terapi gibi geliyor. Motor sürerken bir yere giderken kafamin içerisinde müzik çaliyor. Motor sürmek bana keyif verdigi için bu is bana kolay geliyor. Su an isimden memnunum” ifadelerini kullandi.

“Kimse çekinmesin”

Ilk ise baslarken kendisinin de çekindigini ifade eden Mollaömeroglu, “Kimse çekinmesin. Ben de çok çekinerek basladim. Yapabilir miyim, insanlar nasil karsilar beni, zorlanir miyim diye düsündüm. Çünkü zor bir meslek. Sürekli hareket halindeyiz. Asla zor degilmis. Kadinlarin bence basaramayacagi bir sey yok. Bundan sonra ki hedefim, aslinda pek yok. Suan kendi isimi yapip burada ilerlemek. Daha hizli bir sekilde paketleri teslim etmek. Tabi ki aksakliklar yasiyorum. Müsteriler simdiden kusura bakmasin. Kimi zaman adres sikintisi yasiyorum. En hizli bir sekilde getirmeye çalisacagim. Aslinda daha önce gemi kullandim. Asil meslegim normalde denizcilik. 1 buçuk yil gemide vakit geçirdim. Arkadasimin vefatindan sonra ara verdim. Su an yapacagim en iyi meslek bu. Sadece uçak kullanmadigim kaldi. O da olmaz diye tahmin ediyorum” seklinde konustu.

“Kadin kuryelerin artmasini istiyoruz”

Rize’de kadin kurye sayisinin daha çok artmasini istediklerini söyleyen Furkan Ocak, “Çok keyifli. Esra hanim çok eglenceli birisi. Biz ondan memnunuz. Ilk kez çalismasina ragmen paket servisini güzel yapiyor. Baska kadin kuryeleri de bekliyoruz. Gerçekten bu bizim için ilk. Gerisinin gelmesi lazim. Kadin kuryelerin artmasini istiyoruz. Her türlü destegi de sagliyoruz. Kadin girisimcilerin olmasi bizim için daha iyi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile