Ro-Ro Ülke Ekonomisine 100 Milyon Dolar Katki Saglamayi Hedefliyor

Ro-Ro Ülke Ekonomisine 100 Milyon Dolar Katki Saglamayi Hedefliyor

Türkiye’den Avrupa’ya yeni tasimacilik rotasinin ilk seferi Sakarya Karasu’dan 2017 yilinda basladi. Romanya’nin Köstence kentine ilk Ro-Ro seferini düzenleyen Karasu Limani, Karadeniz bölgesinde ticari hacmi büyük olan ikinci liman konumunda. Bu seferlerin ülke ekonomisine katki saglayacagini belirten Karasu Limani Yatirim ve Isletme A.S Liman Müdürü Gökçen Erdem, “Karasu Limani’ndan 1 buçuk milyon transfer limitine ulasarak ülke ekonomisine 100 milyon dolar katki saglamayi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’den Avrupa’ya yeni tasimacilik rotasi Karasu Limani’nda 2017 yilinda baslayarak ve günümüze kadar devam eden Ro-Ro seferlerinin sayisi 400’e ulasti. Bu seferler dogrultusunda yaklasik 60 bin Ro-Ro tasimaciligi gerçeklestirildi.

Ro-Ro seferlerinin gerçeklestirildigi Karasu Limani’ni ayni zamanda Karadeniz’in 4 büyük limani arasinda en büyük ticaret hacmine sahip 2’nci liman olma özelligini tasiyor. Ukrayna’nin Çornomorsk Limani’na haftada iki sefer düzenlemeye basladiklarinin bilgisini veren IC IÇTAS Sakarya Karasu Limani Yatirim ve Isletme A.S. Liman Müdürü Gökçen Erdem, her geçen yil artan talepler dogrultusunda gerçeklesen haftalik sefer sayisini 2021 yilinin sonunda 8’e çikarmayi hedeflediklerini belirtti.

Karasu limanlarindan yapilan sadece Ukrayna seferleri oldugunu belirten Erdem, Romanya’nin Köstence Limani’ndan kaynakli sorunlar sebebiyle seferlere ara vermek zorunda kaldiklarina da degindi. Bu seferlerden kaynakli ülkeye ciddi miktarda döviz girdigini aktaran Erdem, Karasu Limani’ndan 1 buçuk milyon transfer limitine ulasarak ülke ekonomisine 100 milyon dolar katki saglamaya hedeflediklerini dile getirdi.

Limanlar, bölgenin dünyaya açilan ticaret kapisidir

IC IÇTAS Sakarya Karasu Limani Yatirim ve Isletme A.S. Liman Müdürü Gökçen Erdem, “Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin en batisinda yer alan bir liman olan Karasu Limani, Marmara Bölgesi’ne de en yakin liman olma özelligiyle avantajli bir konuma sahip. Karadeniz’de bulunan ve Karadeniz ülkelerine transfer yapan limanlar ile kiyasladigimizda Ro-Ro seferi, kargo seferleri, proje tasimaciligi ile Trabzon, Samsun ve Zonguldak limanlarina göre Samsun’dan sonra ticaret hacmi en büyük ikinci liman konumunda. Dört buçuk yillik genç bir liman olmamiza ragmen bu seviyeye ulasmak büyük bir basari. Limanin Karasu’ya en büyük katkisi, vergimizi ilçeye ödüyoruz ve ilçemizin vergi dilimindeki payini arttiriyoruz. Ro-Ro seferleriyle gelen soför ve turistler de Karasu’ya nakdi destek sagliyor. 100 araçlik bir kooperatif olustu, bu da Karasu’ya katki saglamakta. Limanlar, bölgenin dünyaya açilan ticaret kapisidir. Liman kentlerinde sanayi yatirimi da fazla olur. Karasu Limani, bölgenin sanayiciler tarafindan tercih etmesine de sebep olmakta” dedi.



Ülke ekonomisine 100 milyon dolar katki saglamayi hedefliyoruz

Karasu Limani’nin Türkiye ekonomisine de katkisinin büyük oldugunu dile getiren Erdem, “Limanimiz, navlun ve fiyat avantajindan dolayi ülkemize ciddi boyutta döviz girdisi sagliyor. Ilk yil 10 bin olan Ro-Ro tasimasi 40 bine yaklasti. Genel kargo tasimaciligi da 400 bin civarinda. Karasu Limani’ndan 1 buçuk milyon transfer limitine ulasarak ülke ekonomisine 100 milyon dolar katki saglamayi hedefliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile