Robotik Kodlamayla Gelecegin Liderleri Yetisiyor

Robotik Kodlamayla Gelecegin Liderleri Yetisiyor

Robotik kodlama sayesinde ögrencilerinin analitik düsünme becerilerini gelistirerek küçük yasta mühendislik dalinda büyük bir adim attirdiklarini kaydeden MER Koleji Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Feriha Ünal Durak, “Ögrencilerimiz bu çalismalar sayesinde gelecegin liderleri olma yolunda adim atiyorlar” dedi. Durak ayrica Türkiye genelinde 5 bin 557 takimin katildigi Root 2021 yarismasinda ilk 8’e girerek yari finale yükseldiklerini dile getirdi.

‘Bilim ve teknolojinin isiginda vatanini, milletini, bayragini seven gelecegin liderlerini yetistiriyoruz” sloganiyla 3 yil önce Manisa’da egitim ögretime baslayan Modern Egitimin Rotasi (MER) Koleji robotik kodlamada basaridan basariya kosuyor. Manisa’da TEKNOFEST yarismasinda finale kalan tek ortaokul olan MER Koleji Root 2021 yarismasinda da 5 bin 557 takim arasinda ilk 8’e girme basarisi gösterdi.

“Gelecegin liderleri olma yolunda ilerliyorlar”

Robotik kodlamanin aslinda var olan bir soruna çözüm üretmek oldugunu dile getiren MER Koleji Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Feriha Ünal Durak, “Robotik kodlama sayesinde ögrencilerimizin analitik düsünme becerilerini gelistiriyoruz. Aslinda robotik kodlama dedigimiz sey tek basina yani herkesin baktigi sekilde robot, robotik kodlama degil aslinda. Isin altyapisinda matematik ve fen bilimleri var. Tamamen farkli branslardaki derslerin ortak, entegre bir çalisma sonucu ortaya çikiyor. Bizler diger derslerde ögrendikleri pratik bilgileri hayata geçiriyoruz aslinda. Robotik kodlama dedigimiz sey var olan bir sorunu sonuca ulastirmak aslinda. Yani bir sorunumuz var ve o soruna bir çözüm üretiyoruz. Aslinda ögrencilerimize suanda küçük yasta mühendislik dalinda büyük bir adim attiriyoruz. Ögrencilerimiz bu çalismalar sayesinde gelecegin liderleri olma yolunda adim atiyorlar” dedi.



Bes binden fazla takim arasinda ilk 8’e girdiler

Robotik kodlama çalismalarindan bahseden Durak, “2020-2021 yili suanda bulundugumuz pandemi döneminde uzaktan da olsa ögrencilerimizle çok güzel projeler içerisinde bulunduk. Bu projelerimizden birisi Root 2021 yarismasiydi. Öncelikle ögrencilerimizle bir takim olusturduk. Endless Technology. Bu takimimiz içerisinde bazi gruplara ayrildik. Root 2021 yarismasinda 5 bin 557 takim katildi.

Bu takimlar içerisinden sadece 350 takim kalacakti. Bu 350 takim içerisinde de 8 takim yari finale katilmaya hak kazandi. Yari final yarismamizi da gerçeklestirdik. Finale kalip kalmadigimiz kesin degil ama umutluyuz. Robotumuz üzerinde 2 haftadan fazla bir çalisma yaptik. Verilen görevler üzerinden ögrencilerimize 3 farkli kategoride sunumlar yapildi. Bunlarin üzerinde yaptigimiz çalismalar da online olarak gönderildi. Son çalismamiz ise direkt o gün, gün içerisinde verildi ve ögrencilerimiz o andaki bütün çalismalari anlik olarak çözüp robotu çalistirdilar. Umarim ki güzel bir sonuç alacagiz. Umutluyuz” diye konustu.

Projenin yari finaline Türkiye genelinden 8 takimin kaldigini hatirlatan Durak, projeye okul olarak aslinda 10 takimla katilmayi hedeflediklerini ancak pandemi nedeniyle bunu 2 takimla sinirli tuttuklarini ve 2 takimlarinin da yari finalde oldugunu söyledi.

Durak açiklamasini söyle tamamladi:

“Bu projeyi 10 takim olarak katilmistik ama biz sadece 2 takimimizla yola devam ettik. Çünkü pandemi sebebiyle bütün ögrencilerimizi okula getiremeyecektik ve kapaliydik o sebeple diger 8 takimimiz da ayni sekilde devam edebilirdi. Biz sadece 2 takimimizla suan yari finaldeyiz. Finale gitme yolunda çalisiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile