Roma İmparatoru Augustus Anısına Konser

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olarak bilinen Yatağan ilçesindeki Stratonikaeia antik kenti, Türk ve Yunan müzisyenleri ağırlıyor.

Stratonikeia ntik tiyatroda 14 Eyül’de düzenlenen konserde Türk ve Yunan müzik toplulukları konser verecek.
Roma İmparatoru Augustus’un 2000’inci ölüm yıldönümüne denk gelen ‘Türk-Yunan Şarkıları Dostluk Konseri’ne İzmir Başkonsolos Asistani İoanna Samuilidu, Yunan İzmir Konosolosluk ateşesi Fotini Mavru, Adalar Belediye başkanları ve Adalar Belediye Meclis üyeleri katılacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde 10 Türkçe, 10 Yunanca ve 10 ortak şarkı seslendirilecek. Konser, Bodrum Akyarlar korosu AK-Der Türk müziği topluluğu ve Yunanistan Kos adasından Rebetiko grubu tarafından verilecek.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, “Stratonikeia antik kenti geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent. Helenistik dönemden Cumhuriyet dönemine kadar her dönemin izlerini taşıyor. Tarih ortak mirasımız ise müzik de evrenseldir. Türk ve Yunan müzik grupları 14 Ekim’de antik çağlarda birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmış, Stratonikeia’da Türk ve Yunanca şarkılar seslendirecek. Konser tarihi Roma İmparatoru Augustus’un da 2000’inci ölüm yıldönümüne denk geliyor. Konsere Türk ve Yunanlı yetkililer katılacak. Amacımız hem Türk Yunan kardeşliğini sanatla pekiştirmek, hem de Stratonikeia antik kentinin sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmasını sağlamak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile