Roman çocuklar, Malatya'ya döndü.

Malatya'da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin Yürüttüğü Sosyal Destek Programı Projesi kapsamında Çanakkale, İstanbul ve Ankara'yı Gezen 40 Rom

Malatya'da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin Yürüttüğü Sosyal Destek Programı Projesi kapsamında Çanakkale, İstanbul ve Ankara'yı Gezen 40 Roman Çocuk, Malatya'ya döndü.

Çanakkale, İstanbul ve Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini, kendilerine eşlik eden polis ağabeyleri ile gezen çocuklar, gezi dönüşü İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Elaman tarafından karşılandı. Polisevinde çocuklarla kahvaltı yapan Elaman, Yıldıztepe Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşların çocukları için düzenledikleri gezinin, çocukları yaşama bağlamak, böylece göremedikleri yerleri görme amacı taşıdığını belirtti.

Bu çocukların bazı şeyleri göremediklerinden ve bunlara imrendiklerinden dolayı suça yönelmelerinin daha kolay olduğunu dile getiren Mustafa Elaman, "Bu imrenme duygusunu aşmak için onların da tarihi, turistik yerleri gezmeleri, suçtan uzaklaştırmak için önem arz etmektedir." dedi. Polisin, suçluları yakalamanın yanı sıra suçu önleyici hizmetleri de yapması gerektiğini anlatan Elaman, projeyi hazırlayan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine teşekkür etti.

Çocuklardan Umut Bektaş da projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, devam ettirilmesini istediklerini belirtti. Umut Bektaş, "İstanbul'u çok merak ediyordum. Çok büyük bir şehir. Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ettik, çok güzeldi. Ata'ya saygı için askerler bir saat kapıda nöbet tutuyorlardı." dedi.

Kader Karakaş ise gezdiği yerler içinde en çok Çanakkale'yi sevdiğini söyledi. "En çok görmek istediğim Turuva Atı'nı gördüm, çok güzeldi." diyen Kader Karakaş, Çanakkale'nin diğer illerden farklı olduğunu ifade etti. Kader Karakaş, Çanakkale ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Çanakkale'de, müzeye yakın yerlerde kan kokuyordu. Anladım bu şehitlerin kokusu. Kıpırdayamadım. Toprağa basmak istemedim, anladım ki toprağın altında şehitlerimiz var. Kemiklerini incitmek, sızlatmak istemedim."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile