Roman Vatandaslara Tahsis Edilen Kent Bostani Tarlasinin Açilisi Yapildi

Roman Vatandaslara Tahsis Edilen Kent Bostani Tarlasinin Açilisi Yapildi

Büyükçekmece Belediyesi’nin bilimsel tarim yöntemleri ile baslattigi kent tarimi uygulamasi çerçevesinde roman vatandaslara tahsis edilen 10 bin metrekarelik Kent Bostani tarlasinin açilisi gerçeklestirildi. Projeyle 40 aile, 10 bin metrekarelik tarlada meyve ve sebze ekerek bütçelerine katki sagliyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nin bilimsel tarim yöntemleri ile baslattigi kent tarimi uygulamasi çerçevesinde roman vatandaslara tahsis edilen 10 bin metrekarelik Kent Bostani tarlasinin açilisi yapildi. Açilis törenine, Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün ve çok sayida vatandas katildi.

Roman vatandaslarin agirlikli olarak yasadigi Büyükçekmece Karaagaç Mahallesinde yeni bir Kent Bostani projesini hayata geçiren Büyükçekmece Belediyesi, onlarca ailenin ekonomisine önemli bir katki saglayacak. 40 aile, 10 bin metrekarelik tarlada meyve ve sebze ekerek bütçelerine katki sagliyor.

"10 bin metrekarelik arsayi bahçe olarak tahsis ettik"

10 bin metrekarelik arsayi bahçe olarak tahsis ettiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün," Belediyeye ait görmüs oldugunuz bu 10 bin metrekarelik arsayi roman vatandaslarimiza bahçe olarak tahsis ettik. Burada kendilerinin ürettigi patlican, kabak, biber, domates, kavun, karpuzla önce kendilerine bakiyorlar. Artanlari da bizim tahsis etmis oldugumuz satis yerlerinde yoldan geçen arabalara satiyorlar. Böylelikle roman kadinlarimizi sosyal hayata katiyoruz. Ev Emekli vatandaslarimiz da dahil olmak üzere bu projeden faydalanabiliyorlar. Istanbul’da sehirde yasayan vatandaslar temiz havayi toprakla bulusmayi yesil havanin degerini pandemi sürecinde çok daha iyi anladilar. Burada 40 ailemiz var. 40 aile buradan yararlaniyor ifadelerini kullandi.

"Meyve sebze alamadigimiz zamanlar oluyordu"

Geçim sikintisi nedeniyle meyve ve sebze alamadiklari zamanlarin oldugunu dile getiren Sibel Barutçu, "Çok memnunuz. Her seyin faydasi var. Parasizliktan meyve sebze alamadigimiz zamanlar oluyordu. Su anda ekiyoruz. Hepsi bolca var. Belediye Baskanimiza tesekkür ederiz. Patlicanimizi, biberimizi, domatesimizi, sogani, kavunu ekebiliyoruz, yiyebiliyor ve satabiliyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile